Logo thuisintwente.nl


Foto: René Wolf

FC TWENTE IS TERUG OP HET HOOGSTE NIVEAU!

  Sport

ENSCHEDE - Na minder dan een jaar is FC Twente terug op het niveau waar de club thuishoort: in de Eredivisie van het betaald voetbal.

In een wedstrijd die het aanzien amper waard was, werd met 0-0 gelijkgespeeld tegen het laaggeklasseerde Jong AZ en dat was genoeg, aangezien enige overgebleven titelconcurrent Sparta in Eindhoven met 2-0 verloor van Jong PSV. Die twee doelpunten waren op tweede paasdag de enige goals die bejubeld werden in de Grolsch Veste.

Zo werd er voor de tweede keer dit decennium een kampioenschap gevierd en wederom werden de laatste punten behaald tegen een club die in het geel-zwart was gehuld. Toen was het NAC in Breda.

De schaal werd door Blaise N'Kufo uitgereikt aan Wout Brama, die net als N'Kufo in 2010 deel uitmaakte van de rode brigade. Overigens is Wout Brama nu de enige Nederlandse voetballer die alle in Nederland te winnen prijzen heeft gewonnen: kampioenschappen in de twee hoogste divisies, bekerwinnaar, winnaar van de Johan Cruyffschaal en winnaar van een periodetitel.

Gelijktijdig met het feest in de Grolsch Veste barstte er maandagmiddag een feestje los op het Van Heekplein. Op grote schermen konden de tienduizenden aanwezigen de wedstrijd volgen en na het laatste fluitsignaal bleef het nog lang onrustig in de stad, ook met dank aan muzikale acts zoals DJ Rob Toonen.

René Wolf maakte daar deze foto's. Komende woensdag meer in de papieren Huis aan Huis.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden