Logo thuisintwente.nl


Presentator Eddy van der Ley (links) en scheidsrechter Bas Nijhuis bij de auto van 'de Rijdende Scheidsrechter'.
Presentator Eddy van der Ley (links) en scheidsrechter Bas Nijhuis bij de auto van 'de Rijdende Scheidsrechter'. (Foto: ROBERT HOETINK)

Bas Nijhuis is De Rijdende Scheidsrechter op YouTube

  Sport

Twente - Bas Nijhuis lanceerde afgelopen maandag een nieuw YouTube-programma genaamd 'De Rijdende Scheidsrechter'. De populaire toparbiter, vaak te zien als gast bij Veronica Inside, komt met een eigen kanaal om meer duidelijkheid te verschaffen over zijn eigen beslissingen, over andere ontwikkelingen in de arbitrage én over de wondere wereld van de voetballerij.

Nijhuis wordt uitgedaagd en gesouffleerd door chauffeur Eddy van der Ley. Van der Ley is journalist en schrijver van de bestseller 'Niet zeiken, voetballen!', waarin Nijhuis' avonturen als scheidsrechter op ludieke wijze zijn neergepend. Nijhuis en Van der Ley stonden al vele malen samen in het theater en deden daar min of meer hetzelfde. 

"Veel scheidsrechterlijke beslissingen verdienen, zeker in deze tijd van innovatie, een toelichting", stelt Nijhuis, "en dit YouTube-kanaal is een mooi podium om die zaken op luchtige wijze aan voetballiefhebbers te presenteren."

De Rijdende Scheidsrechter gaat gedurende het voetbalseizoen iedere maandagmorgen de weg op. Rond 13.00 uur verschijnt dan een nieuwe aflevering online.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden