Logo thuisintwente.nl


Wie alles wil weten over Walking Football bij Heracles Almelo is op dinsdag 12 september welkom tijdens een informatieavond.
Wie alles wil weten over Walking Football bij Heracles Almelo is op dinsdag 12 september welkom tijdens een informatieavond.

Oude voetbaltijden in nieuw jasje

  Sport

ALMELO - De Goldstars van Heracles Almelo houden een informatieavond op dinsdag 12 september voor voetbalverenigingen en diverse instanties die gericht zijn op ouderen.

Old Stars Walking Football staat in grote belangstelling bij diverse clubs, instanties en organisaties. ''Op jonge leeftijd is het vanzelfsprekend dat je gaat sporten en bewegen. Voor ouderen ligt dit iets anders. Het (jeugdige) enthousiasme om te sporten is bijzonder groot, Dat een 60-plussers niet meer de allersnelste is, moge bekend zijn. Maar wel kan hij of zij de geliefde sport weer oppakken, zij het in een nieuw jasje. Tijden zijn weliswaar veranderd, maar de oudere kan hier prachtig in mee. Walking Sports, en met name Old Stars Walking Football, is hiervan een prachtig voorbeeld'', aldus Heracles Almelo.


Walking Football is een voetbalvariant waarbij het niet is toegestaan om te rennen. Daarbij mag de bal niet hoger komen dan de heupen. ''Deze variant is daarom uitermate geschikt voor senioren die nog wel in beweging willen blijven. Ook het sociale aspect is een belangrijk onderdeel van Walking Football. Door met leeftijdgenoten actief en in gesprek te blijven, verkleint hun kans om in een sociaal isolement te raken.''

De Goldstars van Heracles Almelo trainen wekelijks in het Polman Stadion en het home van Hart voor Heracles is hun uitvalsbasis. Huib Rouwenhorst: "We spelen geregeld toernooien tegen andere Oldstars teams, regionaal en nationaal tegen teams van andere betaald voetbalorganisaties. Het houdt ons jong en fit. Daarbij hebben we veel nieuwe contacten opgedaan. Spelers zien elkaar vaker , ook in hun vrije tijd. Op initiatief van het Nationaal Ouderenfonds en Eredivisie CV is in 2014 ook door Heracles een start gemaakt met Old Stars Walking Football. Inmiddels zijn in de regio ook Walking Football teams opgericht in Hellendoorn, Borne, Westerhaar, Vroomshoop en Aadorp. In Bornerbroek en Enter zijn de eerste initiatieven genomen. De Goldstars Heracles hebben aan de basis gestaan van deze nieuwe Walking Football teams en hopen middels de informatiebijeenkomst op 12 september meer teams aan deze lijst toe te kunnen voegen." Moniek Kleinsman, voormalig langebaanschaatster en lid van de provinciale staten van de provincie Overijssel, is op 12 september de gastvrouw van deze informatieve bijeenkomst.
Het programma begint tussen 18.00 en 18.30 uur met kennis maken.


Aanmelden voor deze bijeenkomst kan door een e-mail te sturen naar info@goldstarsheracles.nl.

reageer als eerste
Meer berichten