Logo thuisintwente.nl


Jong en oud doet zondag mee aan de traditionele Singelloop over de singels van Enschede.
Jong en oud doet zondag mee aan de traditionele Singelloop over de singels van Enschede.

Singelloop grote hardlooptrekker

  Sport

ENSCHEDE - De Singelloop in Enschede is elk jaar een grote trekker dat niet alleen toplopers trekt. Het is namelijk een echt breedtesport-evenement voor jong en oud.

''Ondanks het vals plat is de Singelloop een snel parcours'', zo laat de organisatie wetern. Bij de mannen staat het parcoursrecord sinds 2015 op naam van de Keniaan Geoffrey Koch, die in 22:49 minuten over de finish kwam. Het parcoursrecord bij de dames staat sinds 2016 op naam van Tabitha Gichia (eveneens Kenia), die in 26:47 minuten finishte. Dit jaar strijden opnieuw (inter)nationale atleten om een parcoursrecord.


In de afgelopen vijf jaar verdubbelde het aantal inschrijvingen van de Singelloop Enschede. Hardlopen is populairder dan ooit: met een paar goede hardloopschoenen kan vrijwel iedereen een begin maken. Buiten sporten, wanneer je wilt en flexibel zijn in de afstanden die je loopt, maken het laagdrempelig. Om een betere techniek te leren, sneller te worden en vooral om sámen hard te lopen, kiezen lopers ook steeds vaker voor atletiekverenigingen of clinics, die hen klaarstomen voor hardloopevenementen in de buurt, of zelfs ver over de landsgrenzen.

reageer als eerste
Meer berichten