Logo thuisintwente.nl


Liefst vier spelers van Heracles hebben hun roots bij Quick'20 liggen. Bij de opening van het vernieuwde stadion van Quick'20 is Heracles dan ook een passende tegenstander.
Liefst vier spelers van Heracles hebben hun roots bij Quick'20 liggen. Bij de opening van het vernieuwde stadion van Quick'20 is Heracles dan ook een passende tegenstander.

Opening vernieuwd stadion Quick'20

  Sport

OLDENZAAL - Op het sportpark van Quick'20 in Oldenzaal is deze zomer hard gewerkt aan de renovatie van het stadion. Er ligt een geheel nieuwe grasmat, er zijn nieuwe statribunes, de hoofdtribune is volledig gerenoveerd, er zijn nieuwe lichtmasten geplaatst en ook de geluidsinstallatie is aangepakt. Het vernieuwde stadion wordt deze donderdag officieel geopend met een wedstrijd van Quick'20 tegen Heracles Almelo. De aftrap van het duel is om 19.00 uur.

In april van dit jaar kreeg Quick'20 groen licht voor de renovatie van het stadion. Daarbij werden met de gemeente Oldenzaal ook afspraken gemaakt over de overname van het beheer en het onderhoud van de groenstroken en kleedkamers. Quick'20 en de gemeente kwamen tot het besluit om de renovatie deze zomer door te voeren nadat in de gemeentelijke begroting al een grasmat was opgenomen, maar de huidige mat kwalitatief zo slecht was dat het naar voren is gehaald. Daarnaast komt de renovatie de veiligheid op en rond de tribunes ten goede.

De werkzaamheden zijn op 11 april gestart. Nu, ruim vier maanden later, wordt het stadion officieel geopend.

Heracles Almelo is daarbij een passende tegenstander voor de hoofdmacht van Quick'20. Bij Heracles Almelo staan vier spelers onder contract met een verleden bij de Oldenzaalse club. Tim Breukers is van deze vier de speler die al de meeste wedstrijden voor Heracles Almelo heeft gespeeld. Tot 2007 speelde de rechtsachter bij Quick'20, waarna hij naar Heracles Almelo vertrok. Na een avontuur bij FC Twente keerde Breukers in 2015 terug in Almelo. Eerst op huurbasis, later direct onder contract.

De andere rechtsachter van Heracles Almelo, Wout Droste, speelde tot 2001 in de jeugd van Quick'20. HIj stapte daarna over naar de jeugdacademie van FC Twente en speelde later nog bij Go Ahead Eagles en SC Cambuur. Sinds de zomer van 2015 is hij Heraclied.

De speler die het meest recent overstapte van Quick'20 naar Heracles Almelo is Niels Leemhuis. De middenvelder kwam in de zomer van 2016 over van TVC'28 naar Oldenzaal. Na een jaar derde divisie mocht hij in de voorbereiding van dit seizoen zijn waarde bewijzen bij Heracles Almelo. Het lukte de negentienjarige om een contract af te dwingen. Daarmee volgt hij het pad van Reuven Niemeijer, die een jaar eerder een contract in de wacht sleepte na een succesvolle proefperiode in Almelo. Ook hij kwam over van Quick'20. In zijn eerste seizoen kwam Niemeijer al tot elf officiële wedstrijden voor Heracles Almelo. Hij scoorde daarin drie keer. Na de winterstop wist Niemeijer het tot de basis te schoppen.

reageer als eerste
Meer berichten