Logo thuisintwente.nl


Adnane Tighadouini heeft voor een jaar getekend bij FC Twente. ''Het vertrouwen dat de mensen in mij hebben, wil ik op het veld graag laten zien." Foto: FC Twente Media/Ron Jonker
Adnane Tighadouini heeft voor een jaar getekend bij FC Twente. ''Het vertrouwen dat de mensen in mij hebben, wil ik op het veld graag laten zien." Foto: FC Twente Media/Ron Jonker

Adnane Tighadouini naar FC Twente: 'Ik heb zin om weer te vlammen'

  Sport

ENSCHEDE - Adnane Tighadouini hulde zich afgelopen week bij de presentatie voor het eerst in het shirt van FC Twente. De 24-jarige Nederlandse Marokkaanse aanvaller zette zijn handtekening onder een éénjarige huurovereenkomst met de Tukkers en kijkt uit naar opnieuw een jaar in de Eredivisie.

Na deze zomer bij zijn club Malaga vooral individueel getraind te hebben, streek Tighadouini afgelopen week weer neer in ons land. "Ik heb veel zin om weer in Nederland te gaan spelen", vertelt hij.

Nadat hij woensdag de medische keuring doorstond, stapte Tighadouini aan het begin van de avond De Grolsch Veste binnen. "Ik heb zin om weer te vlammen. Afgelopen jaar was het een goed seizoen bij Vitesse. We wonnen de KNVB beker, maar ik weet van mijzelf dat ik nog beter kan. Dat wil ik dit jaar bij FC Twente laten zien."

Na zijn verhuurperiode bij Vitesse keerde Tighadouini begin deze zomer terug in Spanje. "Ik wist dat het een moeilijke zaak zou worden om komend seizoen aan spelen toe te komen bij Malaga." Bij deze club tekenden Tighadouini in 2015, na een ijzersterk seizoen bij NAC Breda, een meerjarig contract. "Tijdens mijn eerste half jaar bij Malaga heb ik veel gespeeld en had ik ook een basisplaats. Daarna zijn er wat wijzigingen in de club gekomen en kwam ik op de tribune terecht. Dat was een harde klap voor mij. Spijt dat ik twee jaar geleden naar Malaga ben ik gegaan, heb ik niet. Ik heb er ook mooie dingen meegemaakt."
Nadat Tighadouini de eerste fase van de voorbereiding met de groep meemaakte, trainde hij een aantal weken voor zichzelf. "Ik heb hard doorgetraind en gewacht welke club er op mijn pad zou komen. Dat het nu FC Twente is geworden, geeft mij een goed gevoel. Het gesprek met René Hake was erg positief en ik hoop snel voor de aanvallende versterking te kunnen zorgen. Assistent-trainer Marino Pusic ken ik nog uit mijn tijd bij Vitesse en NAC Breda en hij heeft mij ook het nodige verteld. Ik kijk uit naar het komende jaar."

Onlangs maakte de éénvoudig Marokkaans international voor het eerst kennis met zijn nieuwe teamgenoten. "Ik moet de komende week eerst volledig met de groep mee kunnen trainen, de wedstrijd tegen PEC Zwolle kwam nog te vroeg'', zo laat hij weten. ''Ik hoop dat ik zo snel mogelijk erbij kan zijn. Afgelopen week heb ik veel positieve reacties gelezen van supporters en dat doet me goed. Het vertrouwen dat de mensen in mij hebben, wil ik op het veld graag laten zien."

reageer als eerste
Meer berichten