Logo thuisintwente.nl


Dit zijn de nieuwe shirts van Heracles Almelo. Het thuisshirt is traditioneel zwart-wit gestreept met blauwe accenten. Het uittenue is donkerblauw.
Dit zijn de nieuwe shirts van Heracles Almelo. Het thuisshirt is traditioneel zwart-wit gestreept met blauwe accenten. Het uittenue is donkerblauw.

Nieuwe shirts Heracles Almelo voor en door supporters

  Sport

ALMELO - Heracles Almelo speelt het komende seizoen in een traditioneel zwart-wit gestreept thuisshirt met blauwe accenten. Het uittenue is donkerblauw. Daarop prijken de contouren van halfgod Heracles, uit het logo van de club. De nieuwe shirts zijn ontworpen door Guido Bloem en Jan Sterk.

In november 2016 schreef Heracles Almelo een ontwerpwedstrijd uit om supporters de mogelijkheid te geven de nieuwe tenues te ontwerpen. Uit ruim honderdvijftig inzendingen werd door een afvaardiging van supporters, sponsoren, spelersgroep en de club een tweetal ontwerpen voor beide shirts gekozen. Meer dan 2600 stemmende supporters kozen vervolgens voor het thuisshirt van Guido Bloem en het uitshirt van Jan Sterk.


"Van jongs af aan ben ik Heraclied", vertelt Bloem. "In mijn ontwerp wilde ik veel strepen terug laten komen, dat is iets waar ik als supporter veel waarde aan hecht. Daarnaast heb ik als trotse Almeloër het Almelose blauw toegevoegd aan het ontwerp om zo wat van de stad in het shirt te laten zien. Ik ben trots dat ik het nieuwe thuisshirt van mijn club heb mogen ontwerpen."

Sterk: "Ik wilde graag iets anders doen en met een creatief ontwerp komen. Daarom staat de Griekse halfgod groot op de borst. De blauwe kleur van het door mij ontworpen uitshirt keert ook terug in het thuisshirt, dat maakt het af. Deze week ben ik samen met Guido en een aantal spelers op pad geweest in de stad voor een fotoshoot met de shirts. De shirts ogen in het echt nog mooier dan in de ontwerpfase."


Voor het tweede seizoen staat het logo van hoofdsponsor Asito op de shirts van Heracles Almelo. Asito heeft het logo op het thuisshirt dit seizoen verkleind. Het thuistenue wordt gecompleteerd door een zwarte broek met blauwe accenten en witte sokken met een zwarte boord.

Bij het uittenue hebben de broek en de sokken dezelfde blauwe kleuren als het shirt. Ook zijn hierop de ruiten uit het stadswapen van Almelo zichtbaar.

Supporters die het shirt vóór vrijdag 21 juli via shop.heracles.nl bestellen, kunnen deze vanaf die dag afhalen in de FanServiceShop of krijgen het shirt vanaf dat moment toegestuurd. De reguliere verkoop van beide tenues start op de open dag op zondag 30 juli.

reageer als eerste
Meer berichten