Logo thuisintwente.nl


Wie wordt de sterkste man van Nederland?

  Sport

HENGELO - Wie wordt de sterkste man van Nederland? Op zondag 16 juli weten we het. Dan namelijk gaan in Hengelo twaalf finalisten uitmaken wie met de titel aan de haal gaat.

Plaats van handeling is het Markplein in Hengelo waar de wedstrijden om 13.00 uur beginnen.
Het gehele evenement wordt elke zaterdagavond in september op RTL7 uitgezonden.
Tijdens dit kampioenschap worden zes verschillende officiële onderdelen uitgevoerd: boomstam tillen, vrachtwagen trekken, de atlas stones, wheel flippen en laad- en loop onderdelen.

Het deelnemersveld bestaat uit twaalf mannen die zich in de voorrondes hebben gekwalificeerd. De namen zijn titelverdediger Alex Moonen, Jitse Kramer, Enzo Tauro, Randolf Pander, Jordy Bosch, Mike Oerlemans, Kelvin de Ruiter, Gijs Boeijen, Vlad Buda, Bjorn de Rijk, Johan Langhorst en Jaap Griffioen.
In de wandelgangen wordt gesproken van vijf topfavorieten: Moonen, Kramer, Tauro, De Ruiter en Langhorst met daarachter zeven atleten die op elk onderdeel ieder voor zich gevaarlijk kunnen zijn voor de toppers.

De presentatie is in handen van JayJay Boske. Hij is oud-rugbyspeler en bekend van onder meer Expeditie Robinson en Extreme Roadtrip op RTL.

De scheidsrechters zijn Berend Veneberg (zevenvoudig sterkste man van Nederland), Wout de Jong en Fokko de Jong. De begeleiding is in handen van Jarno Hams. Die geboren Hengeloër is ook zevenvoudig sterkste man van Nederland.

Meer informatie staat op www.nksterksteman.nl

Foto: Jan Houwers/Tubantia

reageer als eerste
Meer berichten