Logo thuisintwente.nl


Enkele honderden fans van FC Twente gaan komende weekend naar Schotland om de vriendschap met Stranreaer te vieren.
Enkele honderden fans van FC Twente gaan komende weekend naar Schotland om de vriendschap met Stranreaer te vieren.

Rob McKinnon: Niet alleen mijn haar is rood

  Sport

ENSCHEDE - In aanloop naar komend weekend reizen vanuit de hele regio enkele honderden FC Twente-supporters naar Schotland om enkele bijzondere FC Twente-dagen in Stranraer te beleven. De supporters kijken uit naar hun bezoek aan het Schotse stadje. Sinds 2006 bestaat er een bijzondere vriendschap tussen FC Twente en Stranraer.


Oud-spelers Rob McKinnon, Jeroen Heubach en Rik Platvoet zijn erbij als FC Twente in Stranraer is en spelen een speciale voorwedstrijd met 'Boys 10'.

"De aanleiding van de vriendschapsband tussen Stranraer en FC Twente is natuurlijk heel triets", zegt Rik Platvoet. De oud-spits stipt het overlijden aan van Dennis van Unen in 2007. Dennis' laatste wens vormde de basis voor het contact tussen de Schotten en supporters van FC Twente. "Uiteindelijk is er iets heel moois uit voortgekomen. Je moet wel van beton zijn om daar geen speciale gevoelens bij te krijgen", zegt Platvoet.
Voordat FC Twente in Stranraer speelt, komt het voormalige Enschedese Boys 10-elftal, versterkt enkele oud-FC Twente spelers, die zaterdag in actie. "De jongens van Boys 10 ken ik veelal van vroeger, via school of uit de buurt. Met hen een wedstrijd spelen is altijd leuk", zegt Platvoet. "Het is gewoon heel gezellig, zeker nu er zoveel FC Twente-supporters meegaan naar Schotland.''

Wanneer FC Twente in Schotland is, kan voormalig FC Twente-verdediger Rob McKinnon niet ontbreken. "Ik hoop dat het weer niet al te Schots is", lacht de voormalig verdediger. "Ik heb maar twee seizoenen bij FC Twente gespeeld, maar het waren wel de twee mooiste jaren uit mijn voetbalcarrière. We hadden een geweldig team, we werden derde en speelden Europees voetbal. Ondanks dat het al lang geleden is, volg ik FC Twente nog steeds. Ik heb via Facebook contact met supporters, zij houden me op de hoogte van het wel en wee van de club." Om daar lachend aan toe te voegen "niet alleen mijn haar is rood, ik ben red to the bone."

McKinnon was net als Heubach en Platvoet ook aanwezig bij de eerdere FC Twente-dagen in Schotland. Maar dat nu de eerste selectie er speelt, is heel bijzonder voor het stadje en de inwoners. "Het is een deel van Schotland waar niet veel is. Je hebt er de veerboot naar Noord-Ierland en de voetbalclub. En een aantal pubs, maar dat is hier onvermijdelijk. Dat dan het grote FC Twente op bezoek komt, vinden de mensen fantastisch. Vergis je niet, FC Twente heeft in Schotland echt een grote naam. Deels doordat Scott Booth en ik er hebben gespeeld, maar ook door de prestaties. De Schotten en Tukkers lijken eigenlijk wel op elkaar. Ze houden van voetbal en van een biertje.''

reageer als eerste
Meer berichten