Logo thuisintwente.nl


De nieuwe aanwinst Tom Broere bij zijn presentatie in De Grolsch Veste. Foto: FC Twente Media
De nieuwe aanwinst Tom Broere bij zijn presentatie in De Grolsch Veste. Foto: FC Twente Media (Foto: Bas Everhard)

Tom Boere: FC Twente fantastische club

  Sport

ENSCHEDE - Tom Boere speelt komend seizoen voor FC Twente. De topscorer uit de Jupiler League - die van FC Oss overkomt – was vorig seizoen met 33 goals een echte goalgetter en werd afgelopen week gepresenteerd in De Grolsch Veste. Boere zette zijn handtekening onder een driejarig contract in Enschede.

Nadat Tom Boere werd gepresenteerd in De Grolsch Veste en zich voor het eerste in het rood van FC Twente hulde, stond hij drie dagen later voor het eerst met zijn nieuwe teamgenoten op het trainingsveld van zijn nieuwe club. "Het was mooi om deze week direct aan te kunnen sluiten bij de groep, ik keek er echt naar uit om te beginnen bij FC Twente. Ik kon niet wachten."

De overgang naar Enschede is voor de 24-jarige spits een heel bijzondere. "Ik ben erg blij met deze nieuwe stap", vertelt Boere, afkomstig uit het Zeeuwse Terneuzen. "FC Twente is een fantastische club met een machtig mooi stadion en een fanatieke aanhang. Aan de gesprekken met Jan van Halst en René Hake heb ik een prettig en positief gevoel overgehouden. We hebben gesproken over de manier van spelen en mijn rol daarin. De Eredivisie is natuurlijk een stap hoger voor mij en dat zie ik als een mooie uitdaging om zo zelf ook weer naar een hoger niveau te groeien."

Uit handen van Jan van Halst ontving Boere zijn eerste FC Twente-shirt: "We zijn blij dat Tom komend seizoen het shirt van FC Twente draagt. Hij heeft vorig seizoen laten zien een echte spits te zijn. Bovendien is Tom een jongen met een goed karakter, die erop gebrand is om ook in de Eredivisie te laten zien wat hij in huis heeft. Dat is een mooie uitdaging. Goed dat hij direct bij het begin van de voorbereiding kan aansluiten."

Zaterdag staat de eerste oefenwedstrijd op het programma. Dan speelt FC Twente in Goor tegen GFC. Dinsdag 4 juli wacht in Vriezenveen het Deense Nordsjaelland en donderdag 6 juli treft de ploeg in het Drentse Erica SV Meppen.

 

Tom Boere maakte op jonge leeftijd de overstap naar de jeugdopleiding van AA Gent en vanaf 2006 was hij vijf seizoenen lang actief in de jeugd van Ajax. Begin 2012 keerde Boere terug bij Gent en maakte in België zijn debuut in het betaalde voetbal. Boere speelde tussen 2014 en 2016 voor FC Eindhoven en afgelopen seizoen was hij de topschutter van FC Oss. In de Jupiler League.

reageer als eerste
Meer berichten