Logo thuisintwente.nl


Als een van de eerste clubs in de Eredivisie begint FC Twente deze week al weer aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Foto: FC Twente Media
Als een van de eerste clubs in de Eredivisie begint FC Twente deze week al weer aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Foto: FC Twente Media

Bij FC Twente gaat de bal vanaf zaterdag weer rollen

  Sport

ENSCHEDE - Als een van de eerste clubs in de Eredivisie begint FC Twente deze week al weer aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Na een paar weken vakantie stappen de spelers van FC Twente zaterdag 24 juni weer het veld op voor de eerste groepstraining. Zaterdag 1 juli wordt in Goor de eerste oefenwedstrijd gespeeld.

De meeste spelers, op de internationals Fredrik Jensen en Joachim Andersen na, keren donderdag en vrijdag al terug bij de club, want zoals elke seizoen worden de eerste dagen ingevuld met enkele sport medische testen. De internationals sluiten later in de voorbereiding aan, maar op zaterdagochtend 24 juni rolt de bal weer op het Trainingscentrum in Hengelo.

Dit voorjaar werd doelman Jorn Brondeel vastgelegd voor het nieuwe seizoen. De Belgische goalie kende een sterk seizoen bij NAC Breda en promoveerde met de Brabantse club naar de Eredivisie. De nummer van 1 van NAC Breda draagt komend seizoen het shirt van FC Twente, net als Danny Holla. De ervaren middenvelder komt transfervrij over van PEC Zwolle. Onlangs werd ook Alexander Laukart vastgelegd, de 18-jarige talentvolle middenvelder werd afgelopen seizoen met Borussia Dortmund onder 19 kampioen van Duitsland.

De eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding wordt zaterdag 1 juli (aanvang 17.00 uur) gespeeld in Goor tegen GFC. Zondag 2 juli vindt in en rondom De Grolsch Veste de jaarlijkse Open Dag plaats. De dag begint om 12.00 uur en duurt tot 17.00 uur. In de week daarna staan er drie oefenwedstrijden op het programma voor FC Twente. Dinsdag 4 juli (aanvang 19.00 uur) wacht in Vriezenveen het treffen met de Deense club FC Nordsjaelland en donderdag 6 juli (aanvang 19.00 uur) speelt FC Twente in het Drentse Erica tegen SV Meppen. De Duitse club promoveerde afgelopen seizoen naar de 3. Bundesliga. Zaterdag 8 juli speelt FC Twente in Schotland tegen Stranraer en op zaterdag 15 juli speelt de ploeg een wedstrijd bij Hannover 96. Woensdag 19 juli is het Everton van trainer Ronald Koeman de sparringpartner. Het treffen met de Premier League-club is op de velden van SC De Lutte.

 

Wanneer je in de voorbereiding op het nieuwe seizoen een oefenwedstrijd in de regio wil bezoeken, informatie omtrent de kaartverkoop is te vinden op de website van FC Twente. Tickets zijn onder meer verkrijgbaar in de Fanstore bij De Grolsch Veste.

 

reageer als eerste
Meer berichten