Logo thuisintwente.nl


Het Twentse Theater Sonnevanck gaat binnenkort met een gloednieuwe voorstelling langs de Nederlandse theaters. Foto: Femke Teussink
Het Twentse Theater Sonnevanck gaat binnenkort met een gloednieuwe voorstelling langs de Nederlandse theaters. Foto: Femke Teussink

Theater Sonnevanck de Nederlandse theaters in

  Cultuur

ENSCHEDE - De nieuwe voorstelling Edward Scharenhand van het Enschedese Theater Sonnevanck gaat op 1 oktober in première. Edward Scharenhand, geschreven en geregisseerd door Marije Gubbels, is een zoetzure komedie over goed en kwaad en de dunne grens daartussen.

De voorstelling is losjes gebaseerd op de sprookjesachtige film Edward Scissorhands van Tim Burton.

Marije werkt al geruime tijd als vaste gastregisseur voor Theater Sonnevanck. Ze staat bekend om haar humorvolle voorstellingen die gericht zijn op zowel kinderen als hun ouders. Bij Sonnevanck maakte ze eerder de lovend ontvangen voorstellingen Sissi, Engel met vieze voeten en Tijl Uilenspiegel.

De cast van Edward Scharenhand bestaat uit Dorien van Gent, Freek den Hartogh, Marcel Osterop en Juul Vrijdag. Naast dat Freek den Hartogh in de voorstelling speelt, heeft hij ook de muziek gecomponeerd. Edward Scharenhand is een zeer muzikale voorstelling met live zang ondersteund door diverse instrumenten bespeeld door de acteurs; basgitaar, tuba, keyboard, orgel en saxofoon.

Theater Sonnevanck is gevestigd in Enschede. Sinds de oprichting in 1990 is Flora Verbrugge artistiek directeur van het jeugdtheatergezelschap. Sonnevanck maakt nieuw muziektheater, inhoudelijk solide en avontuurlijk in de vorm voor kinderen van 4 tot 18 jaar. Sonnevanck speelt jaarlijks circa vierhonderd voorstellingen voor meer dan dertigduizend bezoekers.

Een greep uit de voorstellingen:

-1 oktober 15.00 uur: Theater Sonnevanck-Enschede.
-28 oktober 19.30 uur: Schouwburg Hengelo-Hengelo.
-11 november 15.00 uur: Theater Sonnevanck-Enschede.

reageer als eerste
Meer berichten