Logo thuisintwente.nl


Tot en met maandag worden de Fancy Fair Feesten Deurningen gevierd. Zondag wordt de 25e trekkertrek verreden en er is een traptrekkerrace voor kinderen. Foto: Lachofikschiet.nl/Jori Besseler
Tot en met maandag worden de Fancy Fair Feesten Deurningen gevierd. Zondag wordt de 25e trekkertrek verreden en er is een traptrekkerrace voor kinderen. Foto: Lachofikschiet.nl/Jori Besseler (Foto: lachofikschiet.nl/Jori Besseler)

De Grote Twentse Agenda

  Cultuur

TWENTE - Wat is er deze week in Twente te doen?

Woensdag 2 augustus

Oude kinderspelen
In en om boerderijmuseum de Lebbenbrugge (Lebbenbruggedijk 25) kunnen kinderen van 13.30 tot 15.30 uur meedoen aan ouderwetse kinderspelen zoals steltlopen, bliklopen, bussen- en hoefijzergooien, hoepelen, touwtjespringen, zaklopen en knikkeren. Er worden pannekoeken gebakken en voor alle kinderen is er een traktatie. Meedoen is gratis.
WO Borculo, Lebbenbrugge, 13.30 uur.

Honing en bijen
Het thema honing en bijen staat centraal bij de Wendezoele. Er wordt zomerhoning geslingerd en imkers laten zien hoe honing uit de raten wordt verwijderd. De entree is 4 euro (kinderen 1 euro).
DO Delden, Wendezoele, 13.30 uur.

Sam in de Waarbeek
Brandweerman Sam brengt een bezoek aan familiepretpark de Waarbeek. Hij houdt een meet & greet van 16.00 tot 16.45 uur.
WO Hengelo, Waarbeek, 16.00 uur.

FC Twente – Espanyol
FC Twente speelt een oefenduel tegen Espanyol op de velden van GFC in Goor. Het is het laatste duel in de voorbereiding.
WO Goor, GFC, 19.00 uur.

Donderdag 3 augustus

De boer op
De Boer Op is een fietstocht van 30 kilometer langs vier boerenbedrijven. Meedoen kost 2,50 euro. Starten kan tussen 9.30 en 12.30 uur.
DO Haaksbergen, parkeerplaats de Wilder, 9.30 uur.

Siepelmarkt
De tweede van drie Siepelmarkten wordt gehouden. Veel kramen, oude ambachten, muziek, terrassen, kindervermaak en een rommelmarkt. 's Avonds is er live muziek van Harten 10.
DO Ootmarsum, centrum, 10.00 uur.
 

Midsummer Market
De Midsummer Market is een hippe markt volgens een nieuw concept: kramen met originele spullen, proeverijen, eten en drinken bij foodtruck, livemuziek, volop terrassen en veel kindervertier. Er is ook koopavond tot 21.00 uur.
DO Nijverdal, centrum, 13.00 uur.

Summer Sounds
In de serie Summer Sounds is het thema dit keer Nederlandstalig. Veel levensliederen, maar ook Nederlandstalige popliedjes. Er zijn optreden van Lytse Hille, Spang, Evert Wolters, Frank van Etten, Maikel ten Voorde en niet te vergeten Jannes. De entree is gratis.
DO Enschede, Oude Markt, 20.00 uur.

Vrijdag 4 augustus

Galoppade Bentelo
Veel internationale topruiters strijden om een plaats voor het NK tijdens Galoppade Bentelo. Er is ook een strodorp met gratis attracties voor de jeugd. De entree is gratis. Zaterdag zijn dressuur én springen aan de beurt.
VRIJ/ZA Bentelo, Slaghekkenweg, 9.30 uur.

Orgelconcert Van Hoef
Organist Gert van Hoef geeft een concert op het Mense Ruiterorgel van de Regenboogkerk. De entree is gratis.
VRIJ Nijverdal, Regenboogkerk, 20.00 uur.

Bouwvakfeest Eigenwijs
Eetcafé Eigenwijs begint de bouwvak goed met een optreden van the Hellbilly Willies. De Frankfurters spelen oorspronkelijke country van Hank Williams, Kris Kristofferson en Johnny Cash. De entree is gratis.
VRIJ Denekamp, Eigenwijs, 21.00 uur.

Tribute aan CCR
Lody Franzen en Fokko Drent brengen een ode aan John Fogerty en Creedence Clearwater Revival. De entree is gratis.
VRIJ Almelo, proeflokaal België, 21.00 uur.

Fancy Fair Feesten
Tot en met maandag worden de Fancy Fair Feesten Deurningen gevierd. Vrijdagavond feest in de tent tijdens de Verrückte Freitag, zaterdagavond muziek van Bizzey, the Allstarz en Robba Rovega en zondag wordt de 25e trekkertrek verreden met muziek van the Fortunate Sons en Half um Half. Maandagavond sluiten de Dirty Daddies het feest af.
VRIJ/ZA/ZO/MA Deurningen, FFF, 21.00 uur.

Veel mannelijk bloot
Speciaal voor alle vrouwen wordt de sexy film Onze Jongens gedraaid tijdens de Ladiesnight. Glaasje wijn erbij en de dames genieten van veel mannelijk bloot tijdens de Nederlandse film. Entree is 10 euro.
VRIJ Nijverdal, Openluchttheater, 22.00 uur.

Zaterdag 5 augustus

Fruit op de streekmarkt
De Streekmarkt heeft tijdens deze editie extra aandacht voor zomerfruit. Het fruit komt uit eigen regio. Er zijn ook jams en sappen te koop, naast de andere producten uit de streek. De grillmaster tovert bovendien scharrelvlees van de markt om tot het broodje streekmarkt. De markt is te bezoeken van 9.00 tot 15.00 uur.
ZA Delden, centrum, 9.00 uur.

Open tuindagen
Twaalf tuineigenaren stellen hun tuinen open tijdens de Wierdense Open Tuindagen, zaterdag en zondag. Het gratis infoboekje verkrijgbaar bij Tourist Info Wierden.
ZA/ZO Wierden, Tourist Info, 10.00 uur.

Kunst en straattheater
Op de markt is een kunstmarkt met straattheater te bezoeken: meer dan honderd kunstenaars, veel demonstraties, live muziek en kinderactiviteiten.
ZA Haaksbergen, markt, 10.00 uur.

Open dag Jipkesbelt
Tuinencomplex de Jipkesbelt houdt open dag van 10.00 tot 13.00 uur. Er worden groenten en fruit verkocht die uit de tuinen komen.
ZA Nijverdal, Jipkesbelt, 10.00 uur.

Open huis bij de bijen
De bijenhoudersvereniging Nijverdal-Hellendoorn houdt open huis. Breng een bezoek aan de bijenstal met informatieruimte 't Immenschoer aan de Jipkesbeltweg in Hulsen. De imkers laten graag zien hoe zij bijen houden. Ze informeren u graag over de hobby. Er is ook honing te koop.
ZA Nijverdal-Hellendoorn, De Jipkesbelt, 10.00 uur.

Rondleiding Tierpark
Een imker geeft een gratis rondleiding door Tierpark Nordhorn (wel entree betalen voor de dierentuin). De imkers zijn aan het werk te zien in het bijenhuis en in de slingerruimte.
ZA Nordhorn, Tierpark, 14.30 uur.

Laatste orgelconcert
Het seizoen zomerorgelconcerten wordt afgesloten met een concert van organisten Gerrit Kommers en Feike Asma. Hij heeft een programma samengesteld met het oog op de herdenking van de reformatie 500 jaar geleden. Ook staan werken van Bach, Karg-Elert en Beliér op het programma. De entree is gratis.
ZA Hengelo, Lambertusbasiliek, 15.00 uur.

Gratis buitenconcert
Ensemble Mescolare (vier blazers) van het Nationaal Jeugdorkest geeft een gratis buitenconcert. Ze spelen een eclectische mix aan werken, van Piazolla tot Geiss.
ZA Enschede, café Extrablatt, 15.00 uur.
 

Aramees Jezusgebed
Cultuurfilosoof Bram Moerland geeft bij de Vrijzinnig Godsdienstigen een presentatie over 'het Aramees Jezusgebed tegen het licht van oude gnostische wijsheden'. Entree 10 euro.
ZA Almelo, de Bleek, 16.30 uur.

Op zoek naar reeën
De boswachter gaat in het Eerder Achterbroek op zoek naar reeën (9+). Meedoen kost 10 euro. Aanmelden via natuurmonumenten.nl/eerde.
ZA Den Ham, Janmansweg 15, 19.00 uur.

Zomerse dansavond
Kolmschot Studio houdt een zomerse dansavond waar allerlei dansen voorbij komen, van Engelse wals tot Samba. Entree is gratis.
ZA Oldenzaal, Kolmschot, 20.30 uur.

Zondag 6 augustus

Jaarlijkse oogstdag
Het is weer tijd voor de jaarlijkse oogstdag bij de Oale Schole (Schoolweg 11). Entree is gratis.
ZO Noordijk, Oale Schole, 11.00 uur.

Fancy fair
Op camping 't Stien'n Boer (Scholtenhagenweg 42) wordt een grote fancy fair gehouden van 12.00 tot 17.00 uur.
ZO Haaksbergen, Stien'n Boer, 12.00 uur.

Lezing over fotografie
Oyfo Kunst & Techniek heeft fotograaf Peter van Tuijl uitgenodigd voor een lezing over documentairefotografie.
ZO Hengelo, Oyfo, 13.00 uur.

Imkers aan het werk
De imker zijn aan het werk in de bijenstal op de Sprengenberg tussen 14.00 en 16.00 uur. Ze vertellen over bijen, het bijenhotel en nog veel meer. De entree is gratis.
ZO Haarle, Oude Deventerweg, 14.00 uur.

Rondleiding Hutewald
De dieren van Tierpark Nordhorn leven niet alleen in de dierentuin, maar ook in het Hutewald (Am Bade 1 in Bad Bentheim). Een ranger begeleidt een excursie door het natuurgebied.
ZO Bad Bentheim, Hutewald, 14.30 uur.

Muziek in de Houtmaat
De Hengelose dj's Jaap Heerze en Mans Prinsen zorgen voor de muziek in de Houtmaat. Ook treedt band Y-Sect op met zes van de oorspronkelijke bandleden.
ZO Hengelo, Houtmaat, 14.30 uur.

Agendaberichten aanleveren
Thuis in Twente heeft even vakantie, maar de grote Twentse uitgaansagenda verschijnt wél in de weekkranten. Ook een agendabericht aanleveren? Dat kan via www.thuisintwente.nl en via thuisintwente@persgroep.nl. Plaatsing is gratis en je bereikt 260.000 huishoudens met je bericht!

Peter koehorst
reageer als eerste
Meer berichten