Logo thuisintwente.nl


Zondag: The Silverettes is het stadspark in Nordhorn.
Zondag: The Silverettes is het stadspark in Nordhorn.

De Grote Twentse Weekendagenda: 21, 22 en 23 juli

  Cultuur

TWENTE - Wat is er in het weekend van vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 juli te doen.

VRIJDAG 21 JULI

Derde keer Festiball in centrum Tubbergen
Zowel vandaag, morgen als zondag vindt in Tubbergen Festiball plaats. Dat zijn beachvolley, beachtennis, eten, drinken, terrassen en een festiballparty.
VRIJ/ZAT/ZON Tubbergen, centrum, 13.00.

Vier dagen Wiezo
Donderdag, vandaag, morgen en zondag is het groot feest in Wierden tijden de Wiezo. Het festijn heeft haar naam en faam te danken aan haar open karakter en de vele activiteiten die er gedurende vier dagen plaatsvinden. Tijdens deze dagen kan er gratis genoten worden van allerlei activiteiten zoals de grootse driedaagse markt van Wierden, de kunstmarkt, Your Local Wiezo Market, Pasar Maluku, kinderfestiviteiten, seniorenmiddag, straatmuzikanten, optredens van allerlei bands, landelijk bekende artiesten en de Wiezo Sunday Afternoon.
DON/VRIJ/ZAT/ZON Wierden, centrum, 14.00 uur.

Volksfeesten Zenderen: sport, spel en muziek
Zenderen staat vandaag en morgen in het teken van de Volksfeesten. Bezoekers kunnen genieten van sport, spel, muziek en gezelligheid. En dat allemaal met als thema Ballermannparty.
VRIJ/ZAT Zenderen, feestterrein, 16.00 uur.

Openluchttheater in de Kösterskoele
Onder de titel 'Wat ne Kroam' wordt deze maand een plattelandsklucht opgevoerd in de Kösterskoele in Markelo. Wat ne Kroam is een smeuiïg en hilarisch openluchtspel dat is geschreven door Henk Straalman en vervolgens bewerkt door het regieteam van de Koele.
VRIJ/ZAT Markelo, Kösterskoele, 20.30 uur.

CU-Rockband: complete show in De Cactus
De CU-Rockband treedt op in muziekcafé De Cactus in Hengelo. ''Annemiek, Ivo, Hans, Maarten en André verzorgen een complete show. CU kenmerkt zich door levendigheid op het podium, gevarieerde muziekkeuze, aangevuld met uitstekende zang. Pop met een rockrandje'', aldus Metropool.
VRIJ Hengelo, De Cactus, 22.00 uur.

ZATERDAG 22 JULI

Weerselose Markt blijft veel bezoekers trekken
De Weerselose Markt blijft elke zaterdagochtend veel bezoekers trekken. Je kunt het zo gek ook niet bedenken of het is te koop op de Weerselose Markt: van oude spullen op zolder tot nieuwe gebruiksgoederen en van tweedehands kleding tot waardevol aarde- en sierwerk. Ook vind je er handelaren van gewone weekmarkten, onder wie verkopers van (exotische) verse levensmiddelen. En dat alles voor een aardig prijsje.
ZAT Weerselo, Weerselose Markt, 8.30 uur.

Rondleiding over landgoed De Barkel
Benieuwd naar de cultuurhistorische verhalen van de streek? Kom dan naar landgoed De Barkel in Wierden voor een rondleiding.
ZAT Wierden, Pleisterplaats De Barkel, 10.00 uur

Wee heel erg lekker: Pasar Maluku
''Kom naar de Pasar Maluku en snuif de Oosterse geuren op en bezoek de kleurrijk versierde kramen'', aldus de organisatie over dit evenement dat altijd veel bezoekers trekt. ''Uiteraard is er voor de inwendige mens de beroemde saté, pisang goreng, tjendol, ketupat en shave ice'', zo laat de organisatie verder weten. ''Genieten verder van een Molukse klederdrachtshow. Molukse moslimbroeders en zuster uit Waalwijk geven een typische muzikale show op het podium.'' En ook: The Brothers Timisela, een akoestisch optreden van The Occasions en de band Groove Xperience. Het programma wordt gepresenteerd door Yaël Hahury, de Wiezo-kaaskoningin 2016. Alle opbrengsten gaan in geheel naar de Molukse kerk Eben Haëzer om daarmee het onderhoud van de kerk te kunnen bekostigen.
ZAT Wierden, Van Burenstee, 10.00 uur.

Brocante- en boekenmarkt in het centrum van Haaksbergen
De Haaksbergse Ondernemersvereniging houdt een brocante- en boekenmarkt met meer dan zestig deelnemers.
ZAT Haaksbergen, centrum, 10.00 uur.

Fields of Joy gaat weer knallen op het Hulsbeek
Het Fields of Joy Festival staat voor 'good vibes, good food & good music'. En dat alles vindt plaats op het Hulsbeek in Oldenzaal waar een groot aantal artiesten optreedt.
ZAT Oldenzaal, het Hulsbeek, 14.30 uur.

Chantal Nysingh en Dick Sanderman op het zomerorgelconcert
Om de zomer te overbruggen worden in de Grote Kerk van Enschede elk jaar zomerorgelconcerten gegeven. ''De huiskamer van Enschede, de Grote Kerk, is een unieke plek voor deze gratis te bezoeken concerten. In hartje stad kunt u zonder een toegangskaartje te kopen genieten van prachtige muziek'', aldus de organisatie. Deze keer treden Chantal Nysingh en Dick Sanderman op.
ZAT Enschede, Grote Kerk, 16.00 uur.

Op zoek naar De Grote Vijf met boswachter van Staatsbosbeheerd
Ga op op pad met de boswachter van Staatsbosbeheer en scoor één van de vijf wilde dieren van Nederland. Dat kan op Sallandse Heuvelrug en dan hebben we het over de ree. ''Bij aankomst staat bij het restaurant Buitengewoon Lekker in het buitencentrum een maaltijd voor klaar'', zo laat Staatsbosbeheer weten. Na het eten deelt de boswachter van Staatsbosbeheer verrekijkers uit en stapt men in een van de landrovers om op zoek te gaan naar reeën. ''Onderweg vertelt hij je via de walkietalkie hoe je reeënsporen in het veld kunt herkennen en waarschuwt hij als er reeën in het vizier zijn. Onderweg maken ze tussenstops voor een kleine wandeling, om de sporen beter te bekijken.'' De tocht eindigt weer bij het buitencentrum.
ZAT Nijverdal, Buitencentrum, 19.00 uur.

Ricciotti ensemble brengt Highlands naar openluchttheater
De 41 jonge musici van Nederlands bekendste straatsymfonieorkest, het Ricciotti ensemble, brengen de Highlands naar Hertme. Het openluchttheater staat geheel in het teken staat van Schotse muziek. Keltische melodieën, Schotse traditionals, door Schotland geïnspireerde muziek van klassieke componisten en nummers van Schotse bands als Salsa Celtica, The Treacherous Orchestra en Dougie MacLean. Uiteraard zullen fiddle en doedelzak daarbij niet ontbreken. ''Met zijn unieke, ongedwongen manier van optreden tovert het enthousiaste Ricciotti ensemble gegarandeerd een glimlach op ieders gezicht'', aldus de organisatie.
ZAT Hertme, openluchttheater, 19.30 uur

Rockabilly in Stadspark
In het Stadspark van Nordhorn is het swingen geblazen met de dames met de band The Silverettes. De groep gaat terug naar vroeger met haar rockabilly.
ZAT Nordhorn, Stadspark, 19.30 uur.
 

Concert van André Rieu in bioscopen
André Rieu's legendarische concert in Maastricht, dat elk jaar plaatsvindt, is een van de jaarlijkse bioscoopevenementen waar fans met ongekend enthousiasme naar uitkijken. Het spectaculaire concert vond plaats op het middeleeuwse plein in de thuisstad van André, waar de maestro zich in zijn element voelt en waar hij samen met zijn zestighoofdige Johann Strauss Orkest, sopranen, tenoren en gasten zijn opwachting maakt. ''André zorgt voor een onvergetelijke muzikale ervaring vol humor, plezier en emotie voor alle leeftijden'', aldus de bioscopen. ''Gastheer tijdens deze presentatie van André Rieus concert in Maastricht is niemand anders dan André van Duin, die exclusief voor bioscoopbezoekers een interview met Rieu houdt wanneer hij van het podium stapt. Dit jaar is een heel bijzonder jaar. Het is namelijk precies dertig jaar geleden dat Rieu zijn Johann Strauss Orkest in zijn thuisstad Maastricht oprichtte.'' Het concert duurt ongeveer 2,5, inclusief een pauze van een kwartier. De satellietvertoning is enkele dagen voor de bioscoopvertoning opgenomen tijdens het 'André Rieu 2017 Maastricht Concert'.
ZAT (20.00 uur)/ ZON (15.00 uur), Almelo Movie Unlimited en Nijverdal ZINiN

Net als de echte Rolling Stones
Flight to the Rolling Stones, dat zijn vijf muzikanten. ''Af en toe net iets rauwer, ongepolijster dan het origineel. Altijd met hart en ziel'', aldus de organisatie. ''Bekende radiohits en publiekslievelingen, singlehits en albumtracks: ze worden allemaal gespeeld, tot op de noot nauwkeurig.''
ZAT Nijverdal, openluchttheater, 20.00 uurDana Winner in Brilmansdennen
Dana Winner betreedt de bühne van Openluchttheater Brilmansdennen in Losser. Rond het grote podium is tijdens haar optreden een grote lichtshow. Ze trakteert dan het publiek op twee keer 50 minuten van haar grootste hits, haar talloze meezing-nummers en liedjes uit haar allernieuwste album 'Puur' die binnen acht verkoopdagen goud is geworden en nummer 1 stond in de Ultratop in België, en liedjes uit haar nieuwe theatertour 'Uit Bewondering'. De Dana Winner special Abba medleyshow zal zeer zeker niet ontbreken.
ZAT Losser, Brilmansdennen, 20.00 uur.

Nacht van Delden met muziek en gezelligheid
Het is tijd voor de jaarlijkse Nacht van Delden. Dat betekent weer veel muziek en veel gezelligheid. De band Black Caddilac neemt zaterdag het muzikale gedeelte voor haar rekening. ''Een gedreven, frisse band met louter jonge muzikanten met een enorme passie om een geweldige show neer te zetten'', zo laat de organisatie weten. ''Een optreden waarbij de energie er vanaf druipt. Een aaneenschakeling van mash-ups en krachtige herkenbare popsongs uit verleden en huidige tijden.''
ZAT Delden, centrum, 21.00 uur.

ZONDAG 23 JULI

Euregio Grens(z)markt bij ter Huurne Hollandmarkt in Buurse
De Euregio Grens(z)markt vindt plaats op het terrein van ter Huurne Hollandmarkt aan de Alsteedseweg 64 in Buurse. Er zijn veel kramen met allerlei nieuwe handel, restpartijen en spullen van particulieren. Voor de particulier en de hobbyist (met zelfgemaakte artikelen), is nog een aantal plaatsen beschikbaar. Voor aanmelding neemt men contact op via telefoonnummer 06-26222593 en/of info@rezimarkten.nl.
ZON Buurse, ter Huurne, 9.00 uur.

Oldtimershow met veel trekkers
Tijdens de oldtimershow wordt een groot aantal trekkers en stationaire motoren verwacht. Tevens zijn er diverse marktkramen met miniaturen, gereedschap en onderdelen en worden er diverse oude ambachten gedemonstreerd. Er is ook een mogelijkheid mee te gaan met een huifkartocht. Verder zijn er diverse activiteiten voor de kinderen en is er een horecaplein.
ZON Diepenheim, Needseweg, 10.00 uur.

De Pensionado's op Beeklustpark
De band De Pensionado's geeft een optreden op het Beeklustpark. De Pensionado's is een stel muzikanten van 65 jaar en ouder die elkaar hebben gevonden door hun gezamenlijke passie voor muziek. Ze komen uit Hengelo, Enschede, Glanerbrug, Overdinkel, Oldenzaal en Ootmarsum. In de loop der jaren hebben ze in diverse bands en dweilorkesten gespeeld. Het huidige repertoire varieert van Egerländer tot bekende hits en meezingers.
ZON Almelo, Beeklustpark, 15.00 uur.

Wonder School Live
In het openluchttheater Brilmansdennen is het genieten van de magische en interactieve familieshow 'Wonder School Live' waarin Wardo Wonder het publiek meeneemt in de wonderlijke wereld van onverklaarbare trucs en onvoorstelbare goochelkunsten.
ZON Losser, Brilmansdennen, 16.00 uur.


 

Peter Koehorst
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden