Logo thuisintwente.nl


Tijdens de Zomerspelen in Roombeek van 9 juli tot en met 3 september is er van alles te doen en te beleven voor jong en oud.
Tijdens de Zomerspelen in Roombeek van 9 juli tot en met 3 september is er van alles te doen en te beleven voor jong en oud.

Vier ook de zomer in Roombeek!

  Cultuur

ENSCHEDE - In Roombeek vinden van 9 juli tot en met 3 september de Zomerspelen plaats. Vier culturele instellingen bundelen hun krachten en bieden geweldig leuke activiteiten voor jong en oud.

Je kan terecht bij Rijksmuseum Twenthe, TwentseWelle, Tetem en Concordia voor workshops, doe-tentoonstellingen en ateliers in alle weken van de zomervakantie. Je hoeft je deze zomer echt geen dag te vervelen.

Tijdens de Zomerspelen in Roombeek vul je jouw hoofd met inspiratie. In TwentseWelle ontdek je hoe vogels, vliegtuigen en drones in de lucht blijven en ga je zelf aan de slag in de Museumfabriek. In Rijksmuseum Twenthe is alles in beweging. Zeven kunstenaars spelen en experimenteren met bewegende installaties en in het atelier van Eibert Draisma mag je zelf meedoen. Ook bij Tetem en Condordia staan waanzi(e)nigge tentoonstellingen en activiteiten op het programma.

Een tipje van de sluier: Maak in de Museumfabriek bij TwentseWelle een lichtgevend insect met kroonsteentjes, LED-lampjes en een batterij. Zijn ogen branden als je de voelsprieten aanraakt. Of maak een zeppelin, bruisraket of een pop-pop boot. Wat dacht je van het creëren van een Battery Eater in het atelier van Draisma in Rijksmuseum Twenthe. Met een 'lege' batterij maak je een soort robotje met knipperoogjes. Ook interesse in fotografie dan is de workshop bij Tetem het einde. Een uitstapje naar het centrum, naar Concordia, vertelt je hoe het gesteld is met jouw Visuele Intelligentie. Kijk op de websites voor het hele programma. Er is zo veel te doen, te veel om op te noemen.


Met zo'n groot aanbod ben je natuurlijk nooit in één dag klaar. Daarom kan je bij de balie van Rijksmuseum Twenthe en TwentseWelle vanaf 9 juli een Zomerpaspoort kopen. Jeugd tot en met 17 jaar betaalt slechts 10 euro en volwassenen 15 euro. Je kunt dan de hele zomervakantie in- en uitlopen en zoveel workshops volgen als je maar wilt. Bijna alle workshops zijn gratis, soms kosten ze een euro.


Op 9 juli is er een openingsfeest in Rijksmuseum Twenthe. De hele zondagmiddag is er van alles te doen in en rond het museum. Met de speciale Openingsfolder heb je gratis toegang tot alle festiviteiten. Als je de folder nog niet hebt, ga dan naar de musea, hij ligt bij de balie.

Meer weten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief www.rijksmuseumtwenthe.nl. en weet als eerste wat er speelt.
Openingstijden: dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur

reageer als eerste
Meer berichten