Logo thuisintwente.nl


Luminize is een van de headliners van het HobNob Festival, zaterdag te bezoeken in Almelo. HobNob is een heel ontspannen festival met heel diverse muziek.
Luminize is een van de headliners van het HobNob Festival, zaterdag te bezoeken in Almelo. HobNob is een heel ontspannen festival met heel diverse muziek.

De Grote Twentse Weekendagenda: 30 juni en 1 en 2 juli

  Cultuur

TWENTE - Wat is er in het weekend van vrijdag 30 juni en zaterdag 1 en zondag 2 juli in ons Twente te doen?

VRIJDAG 30 JUNI

Midzomerfeesten
De Midzomerfeesten Bentelo kennen vrijdag muziek van Big Bucks & Easy Money en Dissnie Okay, zaterdagmiddag zijn de funny noabergames en 's avonds treden Robba Rovega, Corrie Konings en Stuk TV op. Zondag is de Crazy Car Crash en muziek van de Heinoos, Trafassi en Bootleg Betty.
VRIJ/ZA/ZO Bentelo, feesttent, 16.00 uur.

Hoksebarge Preuft
Veertien restauranthouders presenteren allerlei gerechten tijdens Hoksebarge Preuft. De Swingmasters zorgen voor live muziek en Brand New Band sluit af. Vrijdag te bezoeken vanaf 17.00 uur, zaterdag vanaf 15.00 uur.
VRIJ/ZA Haaksbergen, centrum, 17.00 uur.

PopScoolconcert
PopScool bestaat 10 jaar en dat wordt gevierd met een concert. De opvallendste nummers uit geschiedenis van PopScool komen voorbij. Entree 7,50 euro.
VRIJ Hengelo, Metropool, 18.30 uur.

Triathlon Holten
De 33e internationale Triathlon Holten gaat van start. Zwemmen in de Domelaar, fietsen op de Holterberg en lopen door Holten.
VRIJ/ZA Holten, sportcomplex, 19.00 uur.


Popfeesten Usselo
Tot en met zondag worden de Popfeesten Usselo gevierd, een weekend vol muziek, activiteiten en vertier voor jong en oud. Het 25-jarig jubileum wordt vrijdagavond gevierd met een jubileumfeest en muziek van Rob Toonen. Zaterdagavond spelen Memphis Maniacs en zondag zijn er heel veel (kinder)activiteiten. Band Half um Half sluit af.
VRIJ/ZA/ZO Usselo, Wissinks Möl, 19.00 uur.

Zomerfestival
Drie dagen feest op het terrein van het Zomerfestival Denekamp. Met vrijdag QMusic foute party, 90's now en Jan Wayne. Zaterdagmiddag beachvolleybal- en touwtrektoernooi, zaterdagavond muziek van Royal Beat en Rapsodies, silent disco en beachparty en zondagmiddag het Twents Vinylfestival, kinderdorp, wandeltocht en een culinaire fietstocht. Live muziek komt van Cats in the House.
VRIJ/ZA/ZO Denekamp, Wubbenhof, 20.00 uur.

Fredrick and friends
Atak heeft Jason Fredrick and friends te gast, swingende pop met een jazzy randje. De entree is 3 euro.
VRIJ Enschede, Atak, 20.00 uur.

The Dirty Denims
Café Rocks heeft 's werelds enige happy hardrockband The Dirty Denims te gast. Vrolijk gitaargeweld.
VRIJ Enschede, Rocks, 23.00 uur.

ZATERDAG 1 JULI

Weerselose Markt
Natuurlijk weer te bezoeken van 8.30 tot 14.00 uur: de Weerselose Markt.
ZA Weerselo, Weerselose Markt, 8.30 uur.

Streekmarkt Twente
Streekmarkt Twente verandert dit keer in een nostalgisch barbecuefestijn. De grillmeister presenteert zijn authentieke barbecue waarvoor hij producten van de streekmarkt gebruikt.
ZA Delden, centrum, 9.00 uur.


Kofferbakverkoop
Allerlei tweedehands goederen worden aangeboden tijdens de kofferbakmarkt. Entree is gratis.
ZA Buurse, Holland Markt, 9.00 uur.

Heutink kinderevent
Heutink Creatief houdt van 10.00 tot 16.00 uur een kinderevent vol creatieve workshops speciaal voor kinderen. Ze gaan knutselen met allerlei materialen.
ZA Rijssen, Heutink Creatief, 10.00 uur.

Open tuinenweekend
Tien trotse tuinbezitters stellen hun tuinen open tijdens het Open Tuinenweekend. Startpunt is de kloostertuin bij verpleeghuis Bruggerbosch. De route is geschikt voor fietsers en automobilisten. De entree is gratis.
ZA/ZO Glanerbrug, Bruggerbosch, 10.00 uur.

Schaapscheerdersfeest
In Tierpark Nordhorn staat zaterdag en zondag alles in het teken van schapen. Er is een schaapscheerdersfeest en er zijn allerlei activiteiten die met schapen te maken hebben.
ZA/ZO Nordhorn, Tierpark, 10.00 uur.

Sallandse mooiste
Voor alle fietsliefhebbers houdt de Haarlese Wielerclub SaMo weer het Sallands Mooiste Fietsweekend. Zaterdagmiddag is er een dikkebandenrace en de jeugdronde van Haarle, een officiële koers met de landelijk top aan de start. Zondag zijn er fietsroutes voor ATB, race (8.30 uur), handbikers en voor recreatieve fietsers een familiefietstocht van 35 kilometer (9.30 uur).
ZA/ZO Haarle, Sportotant Sprengendal, 12.30 uur.

Wijkvolleybaltoernooi
Op de grasvelden aan de Nicolaas Beetsstraat wordt weer het wijkvolleybaltoernooi voor Groot Driene gehouden.
Er is een uitgebreid randprogramma voor supporters.
ZA Hengelo, Nicolaas Beetsstraat, 12.30 uur.

Open dag scouting
Scouting Cunera St. Marcellinus houdt van 13.00 tot 15.00 uur open huis tijdens het kampeerweekend. Er is ook een loterij.
ZA Hengelo, Cunera St. Marcellinus, 13.00 uur.

HobNob festival
Liefhebbers van muziek en ontspannen festivals hebben het natuurlijk al in de agenda staan: het HobNob Festival. Met muziek van onder anderen Dilana, Life's Electric, the Sweet en Luminze. De entree is gratis.
ZA Almelo, Schelfhorstpark, 13.00 uur.


Pleinconcert Almelo
Kinderen en jongeren spelen de hoofdrol tijdens het Pleinconcert Almelo. Er zijn optredens van talentvolle jongeren die spelen met bekende musici, onder wie Cor Bakker. 's Avonds treedt een bekend symfonieorkest op.
ZA Almelo, Kerkplein, 13.00 uur.

Tot de nek in de drek
Obstacle mud run 'Tot de nek in de drek' heeft het Twentse boerenleven als thema. Iedereen kan de 3900 deelnemers komen aanmoedigen en ondertussen de boerenmarkt bezoeken. De entree is gratis.
ZA Vriezenveen, manege de Vjenneruiters, 13.00 uur.

Afrikafestival
Beleef Afrika tijdens het bekende Afrikafestival. Twee dagen lang muziek, amusement en exotisch eten op de grote Afrikaanse Markt. Kaarten kosten 26,50 euro, een passe-partout 46,50 euro.
ZA/ZO Hertme, Openluchttheater, 13.00 uur.

Høkersmarkt
De Høkersmarkt kent een opvallende primeur: 'nieuw' platenmateriaal van Normaal wordt gepresenteerd. Normaalklassiekers zijn namelijk opnieuw gedrukt op diverse kleuren vinyl en daarmee meteen een collector's item. Natuurlijk kunnen de fans allerlei parafernalia ruilen en verkopen.
ZA Zelhem, de Tol, 14.00 uur.

Info over Mediwiet
Suver Nuver's Social Club houdt een inloopmiddag over mediwiet (full-spectrum cannabisolie). Hoe te gebruiken en hoe te verkrijgen. Entree is gratis.
ZA Almelo, bibliotheek, 14.00 uur.

Zomerorgelconcert
Organist Louis ten Vregelaar wordt bijgestaan door trompettisten en een paukenist van het Koninklijk Concertgebouworkest tijdens het tweede zomerorgelconcert in de Lambertusbasiliek. De entree is een vrije gift.
ZA Hengelo, Lambertusbasiliek, 15.00 uur.

Expositie Waanzien
Bij Concordia wordt een nieuwe tentoonstelling geopend: Waanzien. Een informatieve en humoristische ontdek-tentoonstelling over beeldcultuur. De expositie is te zien tot en met 5 november.
ZA Enschede, Concordia, 15.30 uur.

Oriëntal Ladiesnight
Met als thema cross culture wordt de diversiteit aan culturen in de regio gevierd tijdens de achtste editie van de Oriëntal Ladiesnight. Er is een multiculturele line-up van dans, muziek, workshops, beautybehandelingen, een bazaar met kraampjes en Indiaas, Turks en Indisch eten. De entree is gratis en je krijgt een gratis consumptie.
ZA Enschede, Holland Casino, 16.00 uur.

Back to rock
Hengelo 60's Revival presents Back To The Rockin' 50's & 60's. Haal de brylcreem, petticoats en leren jacks maar tevoorschijn: er mag gedanst worden op alle muziek van eind jaren '50 en begin jaren '60. Met optredens van The Explosion Rockets en de Hengelose Shadolds. Kaarten kosten 12,50 euro.
ZA Hengelo, Metropool, 19.00 uur.

Ogilvie in het theater
Medium Derek Ogilvie is terug, live in het theater. Een onderhoudende show met een achtbaan aan emoties. Kaarten kosten 37,50 euro.
ZA Hengelo, Rabotheater, 20.00 uur.

Best of Pink Floyd
Geen kaarten meer voor Infloyd, een van de meest toonaangevende Pink Floyd-tributebands. Uitverkocht.
ZA Nijverdal, Openluchttheater, 20.00 uur.

Zomeroffensief
Het Offensief is de lokale bandavond van Atak. Bands RUV, The Shiva Hypothesis, Bysun en Bear in Mind treden op. De entree is 3 euro.
ZA Enschede, Atak, 20.30 uur.

Sterrenkijkavond
Cosmos sterrenwacht houdt een zomerse sterrenkijkavond met lezing, bezoek aan het planetarium en kijkje door de grote telescoop. De entree is 8 euro (jeugd 5 euro).
ZA Lattrop, Cosmos, 21.30 uur.

Proud to be fout
Een van de beruchtste feestjes van Atak: Proud to be Fout. Het combineert de meest smakeloze rotzooi die de muziekindustrie ooit heeft geproduceerd met een grenzeloze verkleedpartij. Entree is 10 euro.
ZA Enschede, Atak, 23.00 uur.

ZONDAG 2 JULI

Crazy Car Crash
Natuurlijk te bezoeken tijdens de Zomerfeesten Bentelo: de Crazy Car Crash, een combinatie van autorodeo en bangerrace.
ZO Bentelo, Zomerfeesten, 10.00 uur.

50 jaar priester
Ter gelegenheid van zijn 50-jarig jubileum als priester-missionaris van Mill Hill gaat pater Ben Engelbertink voor in een internationale viering van de Eucharistie. De viering wordt voorafgegaan met een Aboriginal rookceremonie, gevolgd door een Japanse begroeting. Het koor van de Libanese kerk werkt ook mee.
ZO Enschede, St. Jankerk, 10.00 uur.

Twents Kleinkunstfestival
Openluchtmuseum staat in het teken van de streektaal tijdens het Twents Kleinkunstfestival. Muziek, cabaret en conferences in de streektaal worden afgewisseld met oude ambachten en kinderactiviteiten. De entree is 6,75 euro.
ZO Ootmarsum, Openluchtmuseum, 11.00 uur.

Koopzondag in Enschede
Het is de eerste zondag van de maand en dus is er koopzondag in Enschede. Op het Van Heekplein wordt een curiosa- en snuffelmarkt gehouden.
ZO Enschede, centrum, 12.00 uur.

Open dag FC Twente
FC Twente houdt open dag en trapt samen met de supporters het nieuwe seizoen af. In en rondom de Grolsch Veste zijn allerlei activiteiten en voetbalspellen voor jong en oud. Er is een kidsdorp, de spelersbus is te bekijken en natuurlijk wordt de spelersselectie voorgesteld. Daarna kan iedereen handtekeningen, foto's en selfies scoren.
ZO Enschede, Grolsch Veste, 12.00 uur.

Heerlijcke markt
Op de eerste zondag van de maand wordt weer een Heerlijcke Markt gehouden, een ongedwongen markt met creatief, ambachtelijk en duurzaam aanbod.
ZO Diepenheim, centrum, 12.00 uur.

Magisch sprookjesbos
Het Openluchttheater verandert in een sprookjesbos tijdens de theatervoorstelling het Magische Sprookjesbos. Muziekvereniging KSW zorgt voor betoverende muziek en op het podium zien we ridders, prinsessen, jonkvrouwen en feeën. En een boze koningin… De entree is 15 euro (basisschoolkinderen gratis, jeugd 2,50 euro).
ZO Nijverdal, Openluchttheater, 14.00 uur.

Stadswandeling Hengelo
Vanuit Museum Hengelo start een stadswandeling van anderhalf uur langs historische gebouwen in de binnenstad. Meedoen kost 5 euro. Aanmelden via museumhengelo.nl.
ZO Hengelo, Museum Hengelo, 14.00 uur.

Met hart en smart
Levensliederenkoor Met Hart en Smart zingt allerlei bekende liederen in het Beeklustpark. De entree is gratis.
ZO Almelo, Beeklustpark, 15.00 uur.

Concert Caecilia
Harmonie Caecilia geeft een concert met hedendaagse muziek (Queen, Phil Collins, Deep Purple), maar ook marsen en het Wilhelmus. Ook het jeugdorkest treedt op.
ZO Ootmarsum, centrum, 15.00 uur.

reageer als eerste
Meer berichten