Logo thuisintwente.nl


Muziekhelden van alle tijden worden vrijdag in de spotlights gezet tijdens Frankpop Heroes.
Muziekhelden van alle tijden worden vrijdag in de spotlights gezet tijdens Frankpop Heroes.

De Grote Twentse Weekendagenda: 23, 24 en 25 juni

  Cultuur

TWENTE - Wat is er in het weekend van vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 juni te doen in ons Twente?

VRIJDAG 23 JUNI

Dijkerhoeksfeest
Groot feest tot en met zondag: het Dijkerhoeksfeest. Vrijdagavond zorgt het Dijkerhoeks Amateurtoneel een revue en daar treedt de 100% Powerband op. Zaterdagochtend is de optocht, gevolgd door de markt en de strijd om de Bonte Paard-bokaal. 's Avonds muziek van Daredevils en dj Jeronimo. Zondag is de familiedag met kinderactiviteiten, Boh Foi Toch en Stonegood. Er is natuurlijk ook kermis.
VRIJ/ZA/ZO Dijkerboek, feestweide, 12.00 uur.

Foodtruckfestival Trek
Vrijdag, zaterdag en zondag wordt het Volkspark omgetoverd tot een groot openluchtrestaurant tijdens foodtruckfestival Trek. Behalve veel eten is er ook live muziek en theater. De entree is gratis. Vrijdag vanaf 16.00 uur open, zaterdag en zondag vanaf 14.00 uur.
VRIJ/ZA/ZO Enschede, Volkspark, 16.00 uur.

Stoer Voer
Foodtruckfestival Stoer Voer strijkt dit weekend neer in het Prins Bernhardplantsoen met een heleboel stoere foodtrucks. De entree is gratis. Vrijdag vanaf 16.00 uur open, zaterdag en zondag vanaf 14.00 uur.
VRIJ/ZA/ZO Hengelo, Prins Bernhardplantsoen, 16.00 uur.

Zunnewendefestival
Een bonte stoet van muzikanten, schrijvers, dichters, vertellers en theatermakers in allerlei streektalen trekt voorbij tijdens het Zunndewendefestival. 's Middags is er een jeugdprogramma. De entree is 7,50 euro.
VRIJ Hellendoorn, landgoed Schuilenburg, 16.00 uur.

Almelo's Culivent
Restaurants en traiteurs presenteren de nieuwste trends op culinair gebied tijdens Culivent. De entree is gratis. Vrijdag vanaf 17.00 uur, zaterdag vanaf 15.00 en zondag vanaf 14.00 uur te bezoeken.
VRIJ/ZA/ZO Almelo, Hagenpark, 17.00 uur.


Frankpop Heroes
Muziekhelden van alle tijden worden in de spotlights gezet tijdens Frankpop Heroes. Alle leerlingen van gitarist Frank Meijer staan op het podium. Kaarten kosten 7,50 euro.
VRIJ Hengelo, Metropool, 19.30 uur.

Drie Musketiers
Maak kennis met d'Artagnan, Athos, Porthos en Aramis in 3 Musketiers de Musical van theatervereniging Nest. Vrijdag om 20.00 uur en zaterdag om 15.00 uur te zien. Entree is 7,50 euro.
VRIJ/ZA Enschede, Vrijhof UT, 20.00 uur.

Enkeltje toekomst
The Brothers Timisela spelen 'Enkeltje Toekomst' waarin ze afrekenen met het verleden en je uitnodigen om de reis samen te volbrengen. Kaarten kosten 22 euro.
VRIJ Nijverdal, ZINiN, 20.15 uur.

Op hoop van liedjes
Het muzikale cabaretprogramma 'Op hoop van Liedjes' van Peters Weem & Duipmans kent veel zelfgeschreven liedjes en pareltjes uit het kleinkunstrepertoire. Kaarten kosten 8,50 euro.
VRIJ Enschede, Vestzaktheater, 20.30 uur.

Jazzrock van Smith
Niemand minder dan Richard Smith komt naar het JazzRock Café, een grootheid uit de contemporary jazz. De entree is gratis.
VRIJ Hengelo, Metropool, 20.30 uur.

School- en volksfeest
Het Goors school- en volksfeest kent dagelijks kermis en veel optredens in de grote feesttent. Vrijdagavond muziek de PPM Showband, zaterdagmiddag het familiefestijn en 's avonds X-Static, zondag muziek van Tilt. Zondag om 11.00 uur start bovendien de grote allegorische optocht.
VRIJ/ZA/ZO Goor, Feesttent, 21.00 uur.

New Sound Jazz Machine
De vakantie wordt ingeluid door de New Sound Jazz Machine. Ze sluiten het 46e jazzseizoen van de Tor af. Entree is 5 euro.
VRIJ Enschede, de Tor, 21.00 uur.


Tribute aan AC/DC
Band Big Balls brengt een ode aan AC/DC. Kaarten kosten 11,50 euro.
VRIJ Bad Bentheim, Schlosspark, 21.00 uur.

The Coffeecats
Energiek, stralend en enthousiast zorgen de Coffeecats voor een show bij de Cactus. Frisse pop en rock. De entree is gratis.
VRIJ Hengelo, Cactus, 22.00 uur.

Kunsten op straat
Zaterdag en zondag zijn vanaf 13.00 uur internationale straattheateracts te bewonderen tijdens Kunsten op Straat. Het is de 25e editie en dat jubileum wordt gevierd met een grote pleinproductie van theater Gajes, vrijdag en zaterdag om 22.15 uur te zien op het Burgemeester Jansenplein.
VRIJ/ZA/ZO Hengelo, centrum, 22.15 uur.

ZATERDAG 24 JUNI

All mellow festival
26 acts op elf 'podia': dat is het negende All Mellow Straatmuziekfestival. Met muziek van de Amsterdam Klezmerband (heel dansbaar), Big Band Almelo, capoeiragezelschap Senzala (zaterdag) en veel akoestische bands. Ook leuk: Leadbeaters, Bek vol Zand en Soul Travelers. Zondag is er koopzondag.
ZA/ZO Almelo, centrum, 12.00 uur.

Vogelspottour
Vogelgidsen van Vogelwerkgroep Losser verzorgen een ontdekkingstocht naar vogels in natuurgebied Oelemars. Meedoen kost 4 euro. Aanmelden bij VVV Losser.
ZA Bad Bentheim, Hof Aarnink, 8.00 uur.

Weerselose Markt
Natuurlijk weer geopend voor de leukste koopjes, van nieuw tot tweedehands en antiek: de Weerselose Markt.
ZA Weerselo, Weerselose Markt, 8.30 uur.


Eigen(zinnige) tuinen
Veertien tuinliefhebbers stellen hun eigen(zinnige) tuinen open voor publiek. De tuinen zijn open van 10.00 tot 17.00 uur. Benieuwd waar? Kijk dan op tuinsmakelijk.nl.
ZA Hengelo, 10.00 uur.

Boerenmarkt Losser
Volop streekproducten op de maandelijkse boerenmarkt Losser.
ZA Losser, centrum, 8.30 uur.

Markt in het bos
Op het terrein van hotel Bad Boekelo wordt de jaarlijkse Markt in het Bos gehouden. Tientallen kraampjes en grondplaatsen met nieuwe en gebruikte handel.
ZA Boekelo, hotel Bad Boekelo, 11.00 uur.

EK standwerken
De markt in Enschede bestaat 500 jaar en daarom is er een Europees kampioenschap standwerken in de binnenstad. Met toppers uit eigen land, België, Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk.
ZA Enschede, centrum, 11.00 uur.


Shantyfestival
Op vier podia treden bij toerbeurt tien koren uit Nederland en Duitsland op tijdens het Reggecoast Shantyfestival. Er zijn ook allerlei kinderspelen.
ZA Nijverdal, centrum, 12.00 uur.

PopLabweek Oyfo
Oyfo houdt de PopLabweek waarin de muzikanten intensief repeteren en met elkaar musiceren in bandjes. De week wordt afgesloten met het PopLabfestival van 12.30 tot 16.30 uur. Dan spelen dertig popbandjes op een overdekt podium. Ook Big Bandits, de jongerenbigband van Oyfo, treedt op.
ZA Hengelo, voor de Lambertusbasiliek, 12.30 uur.Zomerorgelconcerten
De serie zomerorgelconcerten gaat van start met orgelvirtuoos Rudolf Innig uit Bielefeld. Hij brengt werken van Händel en De Lange Sr. Entree is een vrije gift.
ZA Hengelo, Lambertusbasiliek, 15.00 uur.

Midzomeravond
De Midzomeravond Den Ham is een avond vol livemuziek, kunst en streekeigen versnaperingen. De entree is gratis. Wandel over de kunstmarkt en bezoek de knallende eindshow.
ZA Den Ham, de Brink, 17.30 uur.

Het Balkonfestival
Het Balkonfestival is een nieuw tweedaags festival waar muziek, theater, historische en moderne gebouwen samenkomen. Muzikanten en zangers brengen zaterdagavond en zondagochtend serenades vanaf allerlei balkons.
ZA/ZO Enschede, centrum, 18.30 uur.

Focus! doet Aladdin
De leerlingen van Focus! musicalklas schitteren in musical Aladdin Jr. Ze nemen je mee op een vliegende tapijtrit vol romantiek en avontuur. Entree is 15 euro (jeugd 10 euro).
ZA Enschede, Kleine Willem, 19.00 uur.

The Sound of Music
Jongerentheater Rossum speelt musical The Sound of Music, naar het beroemde verhaal over Maria en de familie Von Trapp. Kaarten 7,50 euro (jeugd 5 euro). Zaterdag om 19.30 uur te zien en zondag om 14.30 uur.
ZA/ZO Rossum, kulturhus de CoCer, 19.30 uur.

Dennenbluesfestival
Dennenbluesfestival is een kleinschalig festival met muziek van AJ Plug, Detonics en Raymunda. Entree 14 euro.
ZA Losser, Brilmansdennen, 20.00 uur.

Zomerconcert SJT
Symfonia Jong Twente verzorgt het concert 'Let's Dance' met werken van Bizet, Brahms, Grieg, Hardiman, Massenet, Moniuszko en Tsjaikovski. Hongaarse dansen dus, maar ook Lord of the Dance en de mazurka. Kaarten kosten 16,50 euro (jeugd 7,50 euro).
ZA Enschede, Muziekcentrum, 20.00 uur.

Brandvijverconcert
Het Brandvijverconcert viert de tiende editie en gaat een unieke samenwerking aan met muziekvereniging Semper Crescendo dat 125 jaar bestaat. Het resulteert in Brandvijverconcert Meets Semper Crescendo, een spektakelconcert.
ZA Oldenzaal, Brandvijver, 20.30 uur.

Saturday Night Live
Saturday Night Live is een nieuw concept met live muziek om op te dansen. Dit keer zorgt Celebration voor disco, soul, latin en pop. Entree is 6 euro.
ZA Hengelo, Rabotheater, 21.30 uur.

ZONDAG 25 JUNI

Dom Verdan Loop
Met verschillende afstanden en parcoursen voor hardlopers en wandelaars gaat de Dom Verdan Loop van start.
ZO Reutum, kulturhus, 7.00 uur.

Brooker Zomerontbijt
De vierde editie van het Brooker Zomerontbijt gaat van start met een openluchtdienst, gevolgd door het ontbijt en muziek van de Oostvaarders.
ZO Bornerbroek, Dorpspark, 9.30 uur.

Oldtimerdag Saasveld
Alles op het gebied van oldtimers komt voorbij tijdens de Oldtimerdag Saasveld en oude ambachten herleven. Er is ook een grote onderdelenbeurs. De entree is 5 euro.
ZO Saasveld, Loodijk, 10.00 uur.

Koopzondag Enschede
Het is de laatste zondag van de maand en dus is er koopzondag in Enschede. Er is ook een curiosa- en snuffelmarkt op het Van Heekplein.
ZO Enschede, centrum, 12.00 uur.

Koopzondag Almelo
In het centrum van Almelo wordt koopzondag gehouden van 12.00 tot 17.00 uur. Leuk om te combineren met het Culivent, de kunstmarkt en het All Mellow Straatmuziekfestival.
ZO Almelo, centrum, 12.00 uur.

Koopzondag Hengelo
Ook de winkels in Hengelo houden koopzondag. Kun je meteen het straattheater van Kunsten op Straat bekijken.
ZO Hengelo, centrum, 12.00 uur.

Kunstmarkt Beeklustpark
Zo'n zeventig kunstenaars doen mee aan de jaarlijkse kunstmarkt in het Beeklustpark. Er zijn allerlei disciplines vertegenwoordigd, van schilderwerk tot siersmeedwerk. Er is ook een portrettekenaar present en er klinkt veel live muziek.
ZO Almelo, Beeklustpark, 12.00 uur.

Scholtenhagenfestival
Het Scholtenhagenfestival is een cultureel en spelfestival voor jong en oud. Er is podiummuziek, een kunstmarkt, een ondernemersmarkt en een schaapscheerdersfeest.
ZO Haaksbergen, Scholtenhagen, 12. 00 uur.

Dieren prepareren
Natuurmuseum Holterberg staat in het teken van het prepareren van dieren. Hoe wordt een dier opgezet? Je staat er nu met je neus bovenop.
ZO Holten, Natuurmuseum, 13.00 uur.

Musical Oyfo Theater
De Musicalproductieklas van OYFO Thetaer speelt een musicalvoorstelling: 'Kunt u ons… Meneer'. Kaarten kosten 5 euro. Te bezoeken om 14.00 en 18.00 uur.
ZO Hengelo, Hazemeijer, 14.00 uur.

Ribs en polka's
De Eschländerkapel presenteert de eerste editie van het evenement Ribs & Polka's, een middag vol Egerländermuziek. De ribbetjes en andere lekkernijen worden bereid op smokers en op de terrassen kun je prima de optredens volgen. De entree is gratis.
ZO Hellendoorn, park de Geuren, 14.00 uur.

Run Bike Run Deurningen
Rennen, fietsen en weer rennen: de Run Bike Run Deurningen gaat van start. Elk jaar weer een sportief spektakel met veel deelnemers en veel publiek.
ZO Deurningen, centrum, 14.00 uur.

De teckelwandeling
Neem je teckel mee naar het Lutterzand voor de Teckelwandeling. Onderweg is er een pauzeplaats waar de teckels los mogen lopen. Meedoen is gratis.
ZO De Lutte, Florilympha, 14.00 uur.

ConBrio – Con Moto
De tuin van het Bussemakershuis staat in het teken van Afrika tijdens Con Moto, een iniatief van jongerenkoor ConBrio. De entree is 2,50 euro. Er klink volop muziek van Con Moto, Drums of Fire en koor Mix. De entree is 2,50 euro.
ZO Borne, Bussemakershuis, 15.00 uur.

Choir Twente: Sonneveld
Het is 100 jaar geleden dat Wim Sonneveld werd geboren. Choir Twente brengt een ode aan hem tijdens het zomerconcert. Ze spelen ook andere muziek. Julia Bel uit Almelo (15) is de solist. De entree is een vrije gift.
ZO Enschede, Concordia, 15.30 uur.

Dansen in de Waarbeek
Er wordt weer volop gedanst door paren en alleenstaanden op de live muziek van Gert Ekkelboom in de Waarbeek zalen & events. De entree is 4 euro.
ZO Hengelo, Waarbeek, 19.00 uur.

Verstilde zomeravond
De verstilde zomeravond met hemelse klanken staat in het teken van muziek en poëzie. Met een optreden van trio Rosa Mystica, een koraalstuk op orgel doro Heman Koops en talenten Carlyn Nijhuis en Jasmijn Oude Grotebevelsborg. De entree is 5 euro.
ZO Ootmarsum, Hervormde Kerk, 20.00 uur.

reageer als eerste
Meer berichten