Logo thuisintwente.nl


Column Rick Escher: 'Alles wordt aan banden gelegd'

  Column

Column Rick Escher

Lost in the supermarket. Verdwaald in de supermarkt. Het is een liedje op London Calling, de klassieker van The Clash die ik minimaal 2 keer grijs heb gedraaid. Verdwalen in de supermarkt, het is niet eens zo'n rare gedachte. Als je wel eens boodschappen doet in een supermarkt die je nog niet kent kan je zo een kwartier zoeken naar sambal oelek.

Verdwalen in de supermarkt kan ik als de beste en ik doe het graag. Ik ben dol op boodschappen doen. Ik doe ze het liefst elke dag. Vroeger, toen ik nog alleen woonde en geen echte verantwoordelijkheden had was ik dan ook praktisch elke dag in de plaatselijke super te vinden. Even op mijn gemakje kijken wat er die avond op mijn bord kwam te liggen en lekker last-minute beslissen of er na de maaltijd nog een lekker speciaal biertje op tafel kwam voor tijdens de film.

Ik verbaas me al jaren over het aanbod in de supermarkten. Het is werkelijk waar enorm. Toen ik opgroeide in de Sterrenbuurt was er een Spar, later werd dat de Copac. De slagerij zat nog in het pand en er was ook een soort apart postkantoortje. Dat klinkt allemaal groots maar in vergelijking met de grootgrutters van nu was het een echte buurtsuper. Ik liep er vaak naartoe voor een laatste boodschap. Ik denk dat toen de kiem is gelegd voor mijn liefde voor boodschappen doen. Mijn dagelijkse uitstapje naar de super is al een poos verleden tijd. Met kinderen is het niet praktisch om elke dag op stap te gaan en dus koop ik het brood en het avondeten met een meer vooruitziende blik dan vroeger. Door de huidige ontwikkelingen met het verlammende Coronavirus worden mijn supermarktbezoekjes nog verder aan banden gelegd.

'Met dat achterlijke en a-sociale gedoe ben ik wel een beetje klaar'

Social distancing en afgelastingen
Maar alles wordt aan banden gelegd. Nood breekt wetten. En zo tik ik dit stukkie dus thuis terwijl mijn kinderen zich vermaken in de tuin op de trampoline. Bij Metropool doen we ook aan social distancing en dus werken we niet allemaal tegelijk op kantoor. Alle concerten en evenementen zijn afgelast en dat is raar en vervelend want buiten het feit dat concertbezoek mensen blij maakt, verdienen we daar ook ons geld mee en wij niet alleen maar duizenden artiesten ook. Gelukkig kunnen veel evenementen verplaatst worden en daar ben ik samen met mijn collega's dan ook druk mee. Niet leuk, vooral als je op de vervangende datum verhinderd bent, maar het zijn in vergelijking met andere zaken rondom het virus bijzaken. Ik denk dat ik namens al mijn hardwerkende collega's spreek als ik zeg dat we hopen dat we allemaal snel weer in goede gezondheid samen van een concertje kunnen genieten. Of van andere dingen, zoals van een bezoek aan de supermarkt waar ook het toiletpapier gewoon in de schappen ligt. Want met dat achterlijke en a-sociale gedoe ben ik wel een beetje klaar. Zoals mijn vader onlangs wijs sprak: leeft men in barre tijden, gebruik dan het toiletpapier aan beide zijden.

Rick Escher is marketeer bij poppodium Metropool en schrijft iedere twee weken een column voor Thuis in Twente. Doorgaans richt hij zich op optredens die binnenkort plaatsvinden bij Metropool. U begrijpt dat dat er voorlopig niet in zit. De corona-maatregelen treffen ons ook. Om deze reden zijn we voor de komende tijd gebonden in omvang terug te gaan van twee naar slechts een enkele pagina. Om deze reden is de column in een iets andere vorm gegoten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden