Logo thuisintwente.nl


Foto:

Column Rick Escher: Lente

  Column

De winter wilde maar niet echt een winter worden dit jaar. Nou is de winter sowieso niet mijn favoriete jaargetijde maar de winter die we op vrijdag 20 maart officieel achter de rug hebben vond ik in alle opzichten teleurstellend.

Een winter moet koud zijn en dan als het even kan een langere periode. Krijgen we last van Elfstedenkoorts in plaats van een Coronavirus. Ik heb niks met schaatsen maar ook niks tegen kou want daar kan je je op kleden. Ik was dit jaar prima voorbereid met een nieuwe winterjas. Warm, winddicht en waterafstotend. Vooral van die laatste 2 eigenschappen heb ik het afgelopen seizoen de vruchten geplukt.

'Krijgen we last van Elfstedenkoorts in plaats van een Coronavirus'

Het was nogal vochtig en winderig namelijk en als ik ergens een hekel aan heb dan is het aan regen. Daar kan je je ook op kleden hoor ik u zeggen maar dat vind ik zo’n gedoe, dat gehannes met een regenpak. Ik heb alleen een nog grotere hekel aan sneeuw en het feit dat die ellende ons dit jaar bespaard is gebleven is eigenlijk het enige lichtpuntje van deze winter.

Laat de lente maar komen dus! Ik heb er zin in. Vorig jaar heb ik een wielrenfiets gekocht. Ik doe namelijk nogal veel op de fiets omdat ik van de koning nog steeds geen auto mag rijden. Ik heb nogal wat fietsen versleten. Stuk voor stuk oude barrels die zich prima lenen voor een ritje naar de supermarkt of naar het werk maar afstanden maak je er niet mee. Na een beetje speuren op Marktplaats kwam ik een mooie oude tegen waar ik voor mijn gevoel minder brokken op zou maken want het schort nog wel eens aan de fijne motoriek.

Een oude Gazelle is het geworden. Ouderwetse versnellingen op het frame en met zelfs nog een Gazelle fietspomp Ik heb echt geen verstand van fietsen maar ik was verkocht op het moment dat ik de fiets zag. De banden waren lek dus een proefrit zat er niet in maar op het oog zag hij er zo goed uit dat ik me hier geen buil aan kon vallen.

Om dat ook niet letterlijk te doen heb ik na levering eerst de beugels van de trapper gehaald. Na enkele onwennige meters was ik ook gelijk blij dat ik voor een oldtimer had gekozen en niet voor een hypermoderne wegracer. Het spreekwoord luidt niet voor niets 'op een oude fiets moet je het leren.'Inmiddels heb ik er een winter opzitten met mijn racefietsje. Het onwennige is er af, ik ben klaar voor het lekkere weer! Ik ga natuurlijk vooral snelheidsrecords breken op de Enschedesestraat. De eerste poging is op 21 maart, een dag na het begin van de astronomische lente. Het Belgische Shht brengt hun absurdistische chaos vol abstracte ritmes, bliepjes, koortjes en pulserende gitaren en synths in Het Muziekcafé van Metropool.Dat gaat een gedenkwaardige avond gaat worden. Belgische freakop op zijn best. Ze kunnen ook best aardig wielrennen, de Belgen. Het kan dus geen toeval zijn dat dit mijn eerste fietsconcertje wordt. Wedden dat het stralend weer is op 21 maart?

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden