Logo thuisintwente.nl


Foto:

Column Rick Escher: Kenny B in ons Kippetje

  Column

Menig lichaamsdeel ziet eruit als een maanlandschap door de alom aanwezige jeuk veroorzaakt door de polonaiserups (klinkt toch leuker), we plamuren ons massaal vol met factor 50, de mussen zijn inmiddels in zulke groten getale van daken gesodemieterd dat ze haast een bedreigde diersoort aan het worden zijn en de tuintjes slurpen meer water dan een modale Raad van Elf bier drinkt tijdens de carnaval. Jawel, het is zomer in Nederland en dat betekent vakantie! En bij vakantie horen vakantiehits!

De vakantiehitlijst wordt in huize Escher traditiegetrouw samengesteld door de heer des huizes. Om daar geen enkel misverstand over te laten bestaan: dat ben ik dus. Ik regeer de lijst met ijzeren hand. Laat ik de teugels vieren dan hoor ik tijdens elke autorit Woezel & Pip, de soundtrack van Frozen of Kinderen Voor Kinderen. En nee mensen, geen medelijden met de kroost op de achterbank. Het feit dat ik voor het eerst sinds dertig jaar weer woord voor woord mee kan zingen met Kinderen voor Kinderen en dat ik inmiddels alle inwoners van de Tovertuin bij naam weet te noemen is hét bewijs dat ik een uiterst mild heerser over de auto-ether ben. Streng maar rechtvaardig.

Mijn machtspositie heb ik niet te danken aan de aloude stelregel dat degene die stuurt bepaalt wat er gedraaid wordt. Ik heb vooralsnog geen rijbewijs. Mijn machtspositie is louter te danken aan mijn uitmuntende smaak en muziekkeuze. De vakantiehitlijst bevat precies genoeg hiphop en soul voor mevrouw Escher, voldoende kinderliedjes maar vooral voldoende makkelijke pop die ook door mijn kinderen mee kan worden gezongen. Veel Doe Maar, Klein Orkest, De Eerste en de Tweede Speeldoos en verder alles waar je goed op kan dansen of wat lekker in het gehoor ligt.

De lijst wordt dit jaar langer dan ooit want we gaan dit jaar voor het eerst met eigen caravan op vakantie. Vrienden verkochten hun Kip en aangezien wij een lang gekoesterde caravan wens hebben was ik er als de kippen bij voor deze Kip. Nou is mijn kennis van caravans net zo groot als mijn kennis over American Football. Niet bestaand. Ik weet dus ook niet of er in doorgewinterde caravanhouderskringen wel eens wordt gerept over een schattige caravan maar anders begin ik daar gewoon mee want ik behoor immers inmiddels tot deze doelgroep. En wij hebben een schattig Kippetje.

Ons schattige Kippetje komt uit 1978 en is dus een dame van een zekere leeftijd, vooral in Kippenjaren is 41 jaar natuurlijk fors. Maar ze heeft de nodige faceliften gehad en ziet er nog tiptop uit. Kiplekker zeg maar. Maar geen tv en twijfelachtig internet want we gaan op vakantie in het lommerrijke Twentse buitengebied waar we de wifi moeten delen met de andere kampeerders . Een extra grote lijst met vakantie hits dus!

Kenny B gaat veel nummers aan de lijst leveren dit jaar want de muziek op zijn twee albums is dansbaar, zomers en door de hele familie mee te zingen. Als hij dan in oktober in Enschede speelt met zijn band kan ik nog mooi even terugdenken aan ons Kippetje. Zij is dan lekker op stok.

Rick Escher is markeer bij Metropool

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden