Logo thuisintwente.nl


Foto:

Column Rick Escher: Bruce

  Column

Er komt een nieuwe plaat van Bruce Springsteen aan. Dat is voor zijn fans het beste nieuws van het jaar want dan is de kans best groot dat de man ook weer gaat touren. Die plaat koop ik denk ik niet. Maar een live concert van Springsteen is fantastisch.

De eerste keer was vijftien jaar geleden in De Kuip. Met drie man last minute in de auto (geen hobby van me) naar Rotterdam. Kwamen we dus tijdens opener Born In The USA het veld op en stonden we achteraan te koekeloeren naar een stipje in de verte. Het geluid verwaaide ook nog eens. Niet mijn beste concertervaring. Stadions zijn sowieso niet mijn favoriete plekken als het gaat om het bijwonen van een concert. Of een voetbalwedstrijd. Maar ook die eerste keer staat me nog helder voor de geest.

FC Twente - FC Groningen met een paar vriendjes uit de klas. In de tijd dat Huistra, Paus en Rutten nog speelden in het Diekman. Spandoek gemaakt: Huistra en de rest, maak er even een rond getal van. Topslogan vonden wij, en die aanmoediging moest de spelers toch tot grote hoogtes doen laten stijgen of niet dan? Ik denk dat Huistra en de rest de tekst niet eens konden lezen. Het beddengoed dat we met watervaste stift hadden geschreven was door de grote afstand tot het veld waarschijnlijk onleesbaar. Bloedeloze 0-0.

Maar de grootste teleurstelling was het ontbreken van commentaar. Ik hoorde helemaal niks! Geen duiding, geen idee wie er mocht ingooien, wie er buitenspel stond... Ik had verwacht dat ik in een soort lange versie van Sport in Beeld terecht zou komen waar er vakkundig aan mij verteld zou worden wie er aan de bal was. Moest ik verdorie zelf opletten.

Ik kijk dus liever voetbal op de televisie. Mijn zoon wil wel graag een keer naar het stadion. Het liefst van Ajax, maar Twente mag ook. Ook een wedstrijd van BWO, of het Auni toernooi is eigenlijk wel goed. Zaten we afgelopen kerstvakantie dus vijf uur naar potjes voetbal in de zaal te kijken. Vond ie prachtig en ik ook.
Ik hou van zalen.

Ik kijk dus ook het liefst concerten in zalen. Vaak spelen bands in zalen zonder al te veel poespas, net als Bruce Springsteen. Met een goede band en goede liedjes kom je een heel eind. In de categorie 'goede bands, goede liedjes' valt er in mei met onder meer Novastar, Lee Bains & The Glory Fires, voormalig Tröckener Kecker Rick de Leeuw, Triggerfinger en Strand Of Oaks veel te genieten in Hengelo en Enschede.

Vooral naar het concert van die laatste kijk ik uit. Voor wie Strand Of Oaks niet kent maar wel zweert bij Ryan Adams, The War On Drugs, Damien Jurado of Kurt Vile: ga kijken! Laatste album Eraserland is een prachtplaat. die ik dus wel gelijk gekocht. Om hem te zien spring ik op de fiets, sta ik niet achterin in een stadion, heb ik fantastisch geluid, ben ik waarschijnlijk wel op tijd en zie ik geen stipje in de verte maar gewoon een persoon. Timothy wint dus bij voorbaat al met 6-0 van Bruce en dat ook nog eens zonder spandoek.


Rick Escher is marketeer bij Metropool.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden