Logo thuisintwente.nl


Foto:

Column Rick Escher: Goed volk

  Column

We hebben een nieuwe nachtburgemeester in Hengelo, en deze frêle van de nacht werd geïnaugureerd door de echte burgemeester van Hengelo, de man die er, zeg maar, voor gestudeerd heeft. Dat gebeurde tijdens een uitzending van Hengeloos Peil op de radio. Ik hoorde het niet, maar de krant was er en daarin werd een opmerkelijke uitspraak gedaan door de burgemeester.

Bij onrust in het uitgaanscentrum speelt muziekprogrammering mee. Volgens de Tubantia stelde de burgemeester dat een Piratenfestival voor meer sores zorgt dan een heavy metalgala. De angel zit in wat er daarna beweerd wordt. "Op Boef (die rapper dus) komt verkeerd volk af. Dat is alleen een kwestie van snel geld verdienen."

Meneer Schelberg is lid van de VVD. Daar zitten ongetwijfeld een hoop integere mensen, maar het beeld dat in de media geschetst wordt, er is namelijk nog wel eens iets met een lid van deze partij, zou anders kunnen vermoeden. Er is zelfs een website die het bijhoudt en een snelle blik op isereenvvderopgestapt.nl leert dat het nogal eens een integriteitskwestie betreft, en die kwesties hebben niet zelden met snel geld verdienen te maken.

Ik snap dat burgemeester Schelberg geen fan is van Boef. En ook ik vind Boef niet echt een voorbeeld. Rijdt te hard waar het niet mag, roept rare dingen over vrouwen en loopt over politieauto's. Is ook allemaal in de media geweest en breed uitgemeten. Hij bracht met kerst ook voor enkele duizenden euro's aan cadeau's naar een AZC. Minder breed uitgemeten, maar ook dat moet dan gezegd worden.

Het gedrag van rapper Boef zegt echter niks over 'het volk' dat erop af komt. Ik zou dan met hetzelfde gemak kunnen stellen dat op de VVD verkeerd volk afkomt, als ik puur afga over wat ik in de media en op het internet verneem over leden van deze politieke partij. In januari stond Boef in Enschede voor een kleine achthonderd man zijn ding te doen. Geen enkel opstootje.

Ik ben een beetje teleurgesteld in de uitspraak van de burgemeester. Ik vind het gewoon niet zo chique om mensen die naar een bepaald evenement gaan te bestempelen als verkeerd volk. Er zitten ongetwijfeld enkele raddraaiers tussen, maar ook een boel jongeren die gewoon een leuke avond willen hebben, en een hoop ouders, vanwege het feit dat je onder de 14 jaar een volwassene mee moet nemen naar een concert in Metropool.

Ik nodig bij deze de burgemeester dan ook uit om in 2019 een keer met me mee te gaan naar een optreden van een rapper, misschien dat hij dan zijn mening over het publiek dat er naar zo'n concert gaat een beetje bijstelt. Best goed volk over het algemeen namelijk. Dan ga ik een keer mee naar een VVD congres. Is die stap te groot, dan geldt die uitnodiging ook voor een bezoek aan een heavy metalgala. Dan graag met ambtsketting want die is ook behoorlijk heavy metal dunkt me.

Rick Escher is marketeer bij Metropool

Meer berichten