Foto:

Column Rick Escher: Afstandsbediening

  Column

Thuis ben ik eigenlijk wel een beetje de baas over de tv. Dat klinkt dictatorialer dan het in werkelijkheid is hoor. Het is niet zo dat ik als een soort leider van een Zuid-Amerikaanse junta de kamer in kom paraderen onder het geluid van een blaasorkest om de afstandsbediening op te eisen maar ik heb wel graag de regie. Zo noemen we de zapper ook thuis.

Ik deel de regie dus wel eens met vrouw en kinderen. Vooral die laatsten zijn dol op de kijkbuis. Ik moest me vroeger nog redden met Duitse kindertelevisie omdat toen ik zo oud was als mijn zoon nu we nog maar twee nationale zenders hadden die dan ook nog eens 75 procent van de dag op testbeeld stonden. Hoe anders is het nu. Op elk moment van de dag is er wel iets op de televisie voor jong en oud op een van de ontelbare kanalen. 57 channels and nothing on zong Springsteen al begin jaren negentig.

Ik ben een echte kanaalzwemmer en kijk het liefst vier programma's tegelijk. Ik kan echt totaal doelloos heen en weer flitsen tussen verschillende programma's zonder ook maar één programma in zijn geheel te bekijken. Ik switch moeiteloos tussen Pauw, Darten, 192TV, 24Kitchen en een roast op Comedy Central die ik al vier keer heb gezien. Ik kan dan ook rustig vier keer om dezelfde grap lachen. Ondertussen post ik dan ook nog even een foto op Instagram en check ik Marktplaats. Dit alles overigens dan weer wel tot lichte ergernis van mijn vrouw die dan de regie opeist. "Je kijkt toch niet."

Bovenstaande situatie gaat in 9 van de 10 gevallen op behalve op de vrijdagavond. Want dan is The Voice Of Holland en dan is het gedaan met mijn afstandsbedieningdictatuur, mijn koninklijke alleenheerschappij over de zenders. De koning is dood, leve de koningin!

Mijn vrouw kijkt het programma graag. Het liefst ook nog met een paar vriendinnen op de bank. Bij een goede auditie gaat het volume razendsnel op standje gehoorbeschadiging en tussendoor kakelen de vriendinnen er lustig op los. Als ik dan om de afstandsbediening vraag met de opmerking dat ze toch niet kijken kan ik me beter uit de voeten maken. Maar dit seizoen kijk ik braaf mee.

Er mogen namelijk voor het eerst bands mee doen aan de talentenjacht en Navarone doet mee. Dat vind ik een hele goede band. Spelen strak en hebben een geweldige zanger die de eigen nummers van smoel voorziet. Ze kunnen ook prima uit de voeten met het repertoire van anderen zoals was te zien tijdens hun auditie waar ze Whole Lotta Love van Led Zeppelin speelden.

Navarone heeft inmiddels al 4 platen met eigen werk uit. Ik hoop voor ze dat hun deelname aan TVOH ze een groter publiek oplevert want dat verdient deze band. Op 2 februari staan ze in Metropool in Hengelo. Dan heeft mijn vrouw ook een keer de regie op zaterdag.

Rick Escher is marketeer bij Metropool

Meer berichten