alice plekkenpol
alice plekkenpol (Foto: Franklin Veldhuis)

Column Alice Plekkenpol: Rode loper

  Column

'Dat is niemand'. Het waren hilarische woorden die wijlen paparazzi Joop van Tellingen sprak. En bedoeld voor mij. Samen met drie vrienden bezocht ik een theaterpremière waar we over de rode loper moesten. Een haag van fotografen wachtte de genodigde BN'ers op. Alleen toen wij vieren passeerden, zakten de camera's naar beneden. Wij waren dan ook de enige ON'ers op het feest.

Dat leverde vooral voor de twee debutanten in mijn groepje veel nieuwe ervaringen op. Een vriend keerde met rode blossen op de wangen terug van een toiletbezoek. ''Ik stond te plassen tussen Marco Borsato en Danny de Munk'', fluisterde hij. Zijn partner kwam even opgewonden van de dames-wc. Zij had zojuist plaatsgenomen op de bril die nog warm was van de billen van Estelle Cruijff.

Voor een Onbekende Nederlander zoals ik blijft het genieten, zo'n wandelingetje over een rode loper. Gaandeweg werd ik er meer bedreven in. Zo keek ik steeds beter naar het kledingadvies op de uitnodiging, zodat ik niet te veel uit de toon zou vallen. Dat gebeurde namelijk de allereerste keer. Het betrof een garden party in de Efteling. Ik was vooral op dat pretpark gefocust en verscheen in praktische spijkerbroek en shirt. Dat viel nogal op tussen al die chique geklede bewindslieden, directeuren en leden van de koninklijke familie. Niemand gunde mij een blik waardig, behalve Pieter van Vollenhoven. Hij weet natuurlijk als geen ander hoe het voelt een buitenstaander te zijn.

Het ging daarna nog wel eens mis. Tijdens de opening van een Disneypark liep ik een stukje achter de toenmalige James Bond. Daarom vroeg ik de man achter mij een foto van mij te maken met Pierce Brosnan op de achtergrond. Dat deed hij met plezier. Twee weken later zag ik mijn fotograaf terug op televisie, als hoofdrolspeler in een Amerikaanse serie waar ik normaal nooit naar keek.

Alice Plekkenpol is journalist en woont in Twente

Meer berichten