Column Esther Hammink: In Spanje

  Column

Op het moment van schrijven ben ik een lang weekend weg. Samen met mijn man Jan Willem ben ik spontaan een paar daagjes richting Spanje gegaan om ons bij het gezin van mijn broer te voegen, dat daar vakantie viert.

We zien elkaar veel te weinig, omdat zij aan de andere kant van het land wonen en een al even druk leven leiden als dat van ons. Het zijn zeker de afgelopen periode hectische tijden geweest. Niet alleen presenteerden we ons nieuwe theaterprogramma (dat tot mijn grote opluchting zeer veelbelovend van start is gegaan) en gaf ik samen met acteur Bas Muijs weer les over het theater aan kinderen uit groep 8, ook privé was het een roerige tijd.

Bijzondere mensen zijn me de afgelopen weken veel te vroeg ontvallen en een goede vriend kreeg een heftig ongeluk (gelukkig met, naar omstandigheden, een toch nog goede afloop). Het zijn momenten die in het drukke bestaan je opeens nog eens extra doen beseffen hoe belangrijk het is om je dierbaren te koesteren en vooral hoe vaak dat veel te weinig prioriteit krijgt.

Doordat ik veel en bovenal ook nog vaak op afwijkende tijden aan het werk ben, is dat ook niet altijd makkelijk om er meer prioriteit aan te kunnen geven. Helaas zijn het echter vaak verdrietige omstandigheden die je doen beseffen dat het een het ander echter niet mag uitsluiten.

Tijd is namelijk niet zakelijk, maar zeker ook daarbuiten een zeer kostbaar goed. En als tijd ontbreekt voor beiden, dan moet je het maar combineren. Uiteindelijk moeten we nu de mooie herinneringen voor later creëren en genieten van het moment en wie we om ons heen hebben.

En dus zit ik nu, in een spontane actie, opeens in Spanje. Omringd door mensen die me zo dierbaar zijn, met uitzicht op een blauwe zee en een heerlijk zonnetje dat mij verwarmt op het strand achter mijn laptop. Het werk lijkt in deze oase van rust en puur geluk sneller dan ooit tevoren afgehandeld te kunnen worden. Ik zou dit vaker moeten doen. Want niet alleen vliegt de tijd hard om er niet bij stil te staan, in een klein beetje tijd blijk je ook nog eens heel bewust alles te kunnen combineren en er vreselijk van te kunnen genieten!

Esther Hammink is directeur en programmeur van het Theaterhotel Almelo

Meer berichten