Logo thuisintwente.nl


Column Esther Hammink: Genen die ons verbinden

  Column

Niet alleen zet ik me met hart en ziel in voor ons theater, maar uiteraard ook voor het hele Theaterhotel. Zonder het hotel en horeca zou ons theater immers nooit levensvatbaar kunnen zijn. Theater kost nu eenmaal geld, zo simpel is het. Hoe hard je ook je best doet, het zal nooit rendabel zijn. Uiteraard is de gemeente een belangrijke partner om het theater voor de stad en de wijde regio te kunnen zijn, maar ook ons, gelukkig goedlopende, hotel is een grote sponsor van het theater. Iets wat als ondernemer geen vanzelfsprekendheid is om een armlastige tak van je bedrijf aan te houden, maar als mens en als organisatie wel. Omdat je zoiets terug kunt doen voor je omgeving. Als jong meisje wilde ik, later als ik groot zou zijn, de wereld helpen mooier maken, iets terug doen voor anderen. En laat dat nu precies zijn wat het theater doet. Het zet mensen immers aan denken, maakt ze aan het lachen, ontroert en bovenal verbindt het. Het ondernemersbloed kruipt waar het niet gaan kan, maar de idealist in mij is ook nooit verdwenen. En dat ik dat samen met mijn man Jan-Willem, een horecaman in hart en nieren, mag doen, maakt het helemaal af.

Dat ondernemerschap is mij met de paplepel ingegoten. Geboren en getogen in een grote horecafamilie heb ik altijd geleerd om aan te pakken. 'Oortjes en oogjes open, mondje dicht en handjes laten wapperen' was het credo in mijn familie. Een wijze les die ik nog altijd koester en voor iedereen in de familie een vanzelfsprekendheid is. Omdat de samenwerking met mijn familie een belangrijk onderdeel is van het succes van ons hotel, zet ik me binnen het familiebedrijf met liefde in om die kracht voor de toekomst voort te zetten. We hebben geen hoofdkantoor, niet één grote baas, onze organisatie is een samenwerkingsverband dat gebaseerd is op bloedband. Het zijn onze genen die ons verbinden. We werken op hoofdniveau met commissies en een overkoepelend bestuur met als doel het maken van gezamenlijk afspraken en het nemen van initiatieven waarmee we elkaar versterken. Ieder lid van een commissie doet dit naast zijn eigen werk in een van de hotels of aanverwante samenwerkingsprojecten. Er zijn verschillende commissies, zoals inkoop, marketing, kwaliteit of hygiëne, maar ook zaken als het Valk Magazine en Valk.com zijn zaken waar we samen aan werken. Met bovenaan in deze toch unieke structuur: het bestuur, gecontroleerd door een uit derde generatie bestaande raad van toezicht.

Sinds de afgelopen ledenvergadering is het bestuur een generatie opgeschoven. Vol trots mag ik meedelen dat ik één van die jonge Valken ben die op democratische wijze gekozen is tot één van de bestuurders van de groep. Niet alleen vind ik het een enorme eer om ook op dit niveau mijn familie en de toekan te mogen vertegenwoordigen, het voelt ook goed om mijn steentje bij te dragen. Nu deed ik dat al, doordat ik mij voor diverse commissies heb ingezet, maar om de lijnen voor de toekomst verder uit te mogen stippelen samen met de andere bestuursleden, voelt als een eervolle verantwoordelijkheid en is een waardevolle manier om iets terug te doen. Dankbaarheid maakt wederkerig. Idealen en ondernemen. Theater, horeca én familie. Het kleine meisje van toen is een bevoorrechte volwassene geworden.

Esther Hammink is directeur en programmeur van het Theaterhotel Almelo

reageer als eerste
Meer berichten