Column Mirella: Here we go again
Logo thuisintwente.nl


Foto: Suus' FotoSjop

Column Mirella: Here we go again

  Column

Column Mirella Jellema: Here we go Again

Daar gaan we weer. Wederom gaan de deuren op slot van alle theaters in Nederland en pas half januari mogen de deuren misschien weer op een kier. Bij ‘Here I Go Again’ dacht ik meteen aan Mamma Mia van ABBA. Een collega van mij zong direct “Here I Go Again” van Whitesnake. Twee uitersten, maar ze hebben nog een overeenkomst ook! Beide liedjes staan namelijk in de Top 2000. Heb jij ook gestemd? Mijn stemlijst bestond uit twintig songs van eigen bodem, van artiesten die ik (bijna) allemaal live heb mogen zien. Ik merk aan mezelf dat ik veel troost put uit muziek in deze toch wel ‘donkere dagen’.

Elk liedje, elke melodie brengt me terug naar een bepaald moment, dat ik soms al weer vergeten was. Mijn eerste bezoek aan Carré bijvoorbeeld, met een concert van Dotan. HAEVN zag ik in Tivoli en Michael Prins in het Bostheater op Terschelling. Welk liedje óók in mijn lijstje staat is Op Hoes Op An Veur Kesmis van de Enschedese band Enorm. Dit jaar hoor ik die song helaas niet live, want ook door Kerst met Ballen ging een streep.

De artiesten staan te trappelen en het publiek is hongerig
Al ruim negen maanden kijken we reikhalzend uit naar de ultieme live-ervaring, zonder anderhalve meter. Maar het begint er op te lijken dat het een olifantendracht betreft… Wij blijven echter plannen maken en zodra het weer kan en mag, openen wij de deuren. De artiesten staan te trappelen en het publiek is hongerig. En deze theaterhonger stillen wij graag!

Voor nu gaan wij ons te goed doen aan kerstkransjes, warme chocolademelk met slagroom en gaan we non stop kijken naar het Top 2000 Café, dat het dit jaar helaas ook zonder publiek moet stellen. Want mensen kijken, dat is toch het liefste wat ik doe.

Mirella Jellema is programmeur bij ZINiN Nijverdal en marketeer bij Stadstheater De Bond Oldenzaal en schrijft onregelmatig een column.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden