Column Rick Escher: Herrie in de tent
Logo thuisintwente.nl


Foto:

Column Rick Escher: Herrie in de tent

  Column

Column Rick Escher: Herrie in de tent

Wat bijna niemand weet is dat ik al eens mijn medewerking heb verleend aan een echte documentaire. Ik heb voor de docu “Metropool – 30 jaar herrie in de tent” de teksten van de voice-over geschreven. Die voice-over is André Manuel en met een beetje fantasie zou je dus kunnen stellen dat ik deze door mij zeer bewonderde anarcho-tukker woorden in de mond heb gelegd, hetgeen al een prestatie op zich is.

Dat niemand dat weet heeft er vooral mee te maken dat de documentaire nog geen openbare vertoning heeft gehad en dus heeft niemand mijn naam bij de credits zien staan maar daar komt op 23 december verandering in! Dan wordt ‘Metropool - 30 jaar herrie in de tent uitgezonden via MetroTV.

De documentaire werd gemaakt ter ere van het 31-jarige jubileum van mijn favoriete poptentje. Mijn collega’s en ik vonden, bescheiden als we zijn, het tijd voor een monument. Een standbeeld a la Mount Rushmore met de afbeeldingen van alle directeuren voor ons pand in Hengelo kon niet omdat daar zo nodig een overigens prachtige skatebaan moest komen, een voorgestelde dependance op het marktplein werd niet groen genoeg bevonden en Metropool The Musical vonden zelfs wij een brug te ver.

Maar het monument waarop we hoopten kwam er toch in de vorm van de geweldige documentaire ‘Metropool: 30 jaar herrie in de tent’. Daar ging echt jaren van uitputtende research, interviews en het raadplegen van zo ongeveer elk krantenarchief door documentairemaker Guus Blenke aan vooraf. Een mooi kijkje in het wel en wee van een inmiddels volwassen poppodium met ook nog eens mooie en nooit eerder vertoonde archiefbeelden.

Er vond een bescheiden première plaats maar die doet deze documentaire geen recht en ik ben blij dat meer mensen er nu naar kunnen kijken. Er zit namelijk een bak werk en liefde in van heel veel mensen maar vooral van Guus. Echt de moeite waard dus stem af op MetroTV op 23 december!

Rick Escher is marketeer bij Poppodium Metropool

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden