Logo thuisintwente.nl


Foto:

Column Rick Escher: Gewoon Spinvis

  Column

Column Rick Escher: Gewoon Spinvis

Ik heb op dit plekje wel eens eerder mijn bewondering uitgesproken over de muziek van Spinvis. Nou ben ik al een behoorlijke tijd stukjes aan het krabbelen en ik probeer niet in herhaling te vallen. Dat gaat volgens mij best aardig maar nu kan ik er niet onderuit en ga ik weer iets aardigs over Spinvis zeggen.

Dat is namelijk dik verdiend. De artiest uit Nieuwegein heeft een nieuwe plaat: 7.6.9.6. Ik vind hem, haast gewoon, weer mooi. Ik moest ik er weer even doorheen. Spinvis en ik is niet altijd liefde op het eerste gezicht maar zodra de vonk dan na een draaibeurt of 3 in alle hevigheid overspringt dan wordt de liefde ook hevig geconsumeerd.

“Spinvis is altijd bijzonder”

7.6.9.6 heeft zowaar een Twents tintje. Vanwege de wereldwijde pandemie werden de partijen van de zangers en de muzikanten afzonderlijk opgenomen in verschillende studio’s en violiste Merel Junge deed dat in De Lutte.

De manier van opnemen komt dicht in de buurt van de manier waarop Spinvis ook zijn debuut in elkaar knipte en plakte en dat klinkt oneerbiediger dan dat het er staat. Het resultaat is in elk geval een plaat die terecht overal de hemel ingeschreven wordt. Het is Erik de Jong, de man achter Spinvis, van harte gegund. Op 31 januari reist de hele band van Spinvis naar een plaats in de buurt van De Lutte. Naar Enschede dus, voor 2 voorstellingen waarvan er al 1 is uitverkocht.

Ga erheen als je zin hebt in een bijzondere optreden van een bijzondere band in een bijzondere tijd met de nadruk op nummers van een plaat met liedjes die op een bijzondere wijze tot stand zijn gekomen. Dan is het dus al 2021. Ik hoop dat dat jaar na de 31e gewoon weer een beetje minder bijzonder wordt. Dan pleit ik voor een reprise in het najaar onder normale concert omstandigheden. Ga ik weer kijken want Spinvis is gewoon altijd bijzonder.

Rick Escher is marketeer bij Poppodium Metropool en schrijft om de drie weken een column

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden