Logo thuisintwente.nl


<p>Foto: Suus&#39; FotoSjop</p>

Foto: Suus' FotoSjop

Column Mirella: Uitgesteld geluk

  Column

Column Mirella Jellema: Uitgesteld geluk

Een dag na persconferentie nummer zoveel las ik een hartenkreet van Michael van Hoorne (theaterproducent): “Wij verkopen geluk, wij creëren geluk, wij halen mensen even weg uit de realiteit en nemen ze mee in een droomwereld van geluk. Is dat bijzaak? Nee dat is hoofdzaak, dat is zo’n wezenlijk onderdeel van wie we zijn.” En dat vond ik zo treffend! De afgelopen weken mocht ik beroepshalve en privé weer even neerploffen op het rode pluche. En ik kan je zeggen: dat voelde goed én superveilig. En ik ben meerdere keren geraakt door de artiesten: een traantje weggepinkt bij het loflied van Nathalie Baartman over het kleine theater, hoop geput uit het liedje ‘Eyes on the horizon’ van Jeangu Macrooy en met respect gekeken naar vakman Youp van ’t Hek. Die man weet toch vaak de vinger op de juiste (en soms zere) plek te leggen. Op het moment van schrijven staan we voor een gedeeltelijke lockdown: theaters mogen open blijven met max. dertig bezoekers. De deur staat dus op een kier.

“Don’t you forget to keep your eyes on the horizon.”

Toch gaan we de reeds geplande voorstellingen verplaatsen naar een andere datum. Waarom? Omdat het wat ons betreft geen optie is om de ene helft van de kaartkopers toegang te geven tot een voorstelling en de andere helft teleur te stellen. Dan stellen we dat momentje van geluk liever voor iedereen uit. En ik hoor het mezelf vaak roepen de laatste tijd: “crisis maakt creatief”. Misschien is het een mantra voor mezelf om de motivatie te houden om geluksmomentjes te blijven creëren. Want dat is toch waarom ik voor dit vak heb gekozen. Laten we allen ons gezonde verstand (gaan) gebruiken, zodat van uitstel geen afstel hoeft te komen. Want dat zou eeuwig zonde zijn…

Mirella Jellema is o.a. programmeur bij ZINiN Nijverdal en marketeer bij De Bond Oldenzaal en schrijft onregelmatig een column.

Nieuwsoverzicht

Meer berichten