Column Rick Escher: Baat het niet...
Logo thuisintwente.nl


Column Rick Escher: Baat het niet...

  Column

Column Rick Escher: Baat het niet….

Dan schaadt het niet. Het is een single van Bökkers en die band zou onder normale omstandigheden in december voor het laatst in huidige bezetting in Hengelo staan. Ik hoef niemand uit te leggen dat die kans inmiddels nihil is.

Net als veel andere bedrijven gaat ook Metropool weer een uiterst onzekere periode tegemoet. Die was al onzeker maar met het nodige kunst- en vliegwerk wisten we toch een paar zekerheden in te bouwen. Er kan weer publiek naar live concerten, weliswaar zeer beperkt, maar het kan. We doen er veel aan om een veilige omgeving te creëren voor onszelf, de artiest en uiteraard het publiek.

Dat gaat heel goed. Na elk concert vragen we onze gasten hoe ze hun bezoek hebben ervaren en wat ze van de door ons genomen maatregelen vinden. De respons is tot nu toe onverminderd positief. Mensen voelen zich veilig en dat is vooral een dikke pluim naar mijn collega’s die daar tijdens de concerten zorg voor dragen.

Ik hoop dat het vertrouwen dat we krijgen zich uitbetaald en dat we de komende weken toch alle shows voor alle bezoekers door kunnen laten gaan. Nog meer hoop ik dat iedereen gewoon lekker mee blijft doen met het in achtnemen van 1,5 meter, een beetje vaker de handen wast en niet de oren laat hangen naar de Willem de dansleraar, Frans de rapper of andere figuren die vast enorm veel verstand hebben van hun eigen vakgebied maar geen microbioloog of iets anders wetenschappelijks zijn.

Kom dus ook maar gewoon met die mondkapjesplicht. Uit door mij persoonlijk uitgevoerd wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat mondkapjes wel degelijk nut hebben. Maar liefst 78% van de mensen ziet er beter uit wanneer hun gezicht gedeeltelijk bedekt is, mijzelf inclusief. Als het dan ook nog eens zou kunnen bijdragen aan een snellere terugdringing van dat virus dan is dat dubbel winst. Zoals ik al begon: baat het niet…..

Rick Escher is marketeer bij Poppodium Metropool en schrijft elke twee weken een column

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden