Logo thuisintwente.nl


Column Mirella: Die stem...!

  Column

Column Mirella Jellema: Die stem...!

“Al leest hij het telefoonboek voor, dan nog kun je me wegdragen…”. Als ik dat zeg, weten mijn collega’s op kantoor direct over wie ik het heb: Eric Corton. De man wiens stem we kennen van de radio, als bevlogen ambassadeur van het Nederlandse Rode Kruis (Serious Request) en als John, de vriend van Carmen, in de alom geprezen misdaadserie Penoza. Herken jij dat? Dat een stem zo’n indruk op je maakt, zonder dat je de persoon (persoonlijk) kent? Ik heb dat met hem. Eric Corton is een alleskunner, maar wat ik niet wist is dat hij groot wielerfan is. In zijn vrije tijd zit hij regelmatig op de fiets óf kijkt hij naar fietsen op de Belg, want zegt ie “als er maar drie mensen langs de kant staan, er staat ergens een pilon en er rijdt iemand op een motor rond, is het koers en zendt Sporza het uit”. Hij had dus best tafelgast kunnen zijn bij De Avondetappe, die onlangs is neergestreken in Nijverdal. En ondanks dat ik geen wielerfan ben, had ik die avond dan best in het publiek willen zitten als toehoorder. Maar ja, hij was er niet...

‘Herken je dat? Dat een stem zo’n indruk op je maakt zonder dat je die persoon kent?’

Gelukkig komt hij binnenkort naar Nijverdal met een nieuw toneelstuk. Eerder stond hij met een monoloog op onze bühne (Ma naar het boek van Hugo Borst), maar nu deelt hij het podium met Susan Visser. Ze spelen De Grootste Helft, waarbij we in het leven vallen van een echtpaar dat elkaar niets meer te zeggen heeft, maar nog wel veel moet bespreken. Ooit spraken ze de taal van de liefde, nu lijkt het onmogelijk nog met elkaar te kunnen communiceren. Waar in hun relatie ging het mis, en waarom? En hoe kom je er toch samen uit?

Scheiden doe je immers samen. Ik ga het zien (en horen!) op donderdag 1 oktober. Kom jij, veilig op 1,5 meter afstand, bij me zitten in de ZININ-zaal?

Mirella Jellema is o.a. programmeur bij ZINiN Nijverdal en schrijft onregelmatig een column.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden