Logo thuisintwente.nl


Foto:

Column Rick Escher: Fan van Frank

  Column

Column Rick Escher: Fan van Frank

Bij mijn dochter van vijf in de klas hebben ze als thema op dit moment “De Tijdmachine”. Zo worden er dus allemaal dingen in de klas tentoongesteld van vroeger. Er kwam een cassetterecorder tevoorschijn en uiteraard wist die kruimel van mij wel wat dat was. Cassettebandjes waren er niet meer. “Die moet jij maar even meenemen. Ik heb tegen juf gezegd dat dat goed was. “ Goede logica.

Sommige dingen van vroeger werken nog steeds. Cassettebandjes dus, en deze week stond er in de krant dat er voor het eerst sinds 1986 meer platen dan cd’s zijn verkocht. 1986 lijkt een eeuwigheid geleden maar alles was toen wel heel overzichtelijk.

In 1986 waren er een paar zekerheden in mijn volledig onbezorgde leven. Ik moest naar de Mariaschool, ik had voetbaltraining op woensdagmiddag, het avondeten stond altijd rond half vijf ’s middags op tafel want dan kwam pa thuis en minimaal 3 keer per week schalde Frank Boeijen door de slaapkamer van mijn grote zus want die was fan van Frank. Ook van Adam Curry maar die zong gelukkig niet.

Mijn zus nam wel eens bandjes op van de radio en steevast stond Frank er dan op want Frank grossierde in de jaren 80 in hits met zijn Frank Boeijen Groep. Die kan ik dus allemaal meezingen maar ook de nummers die geen hits werden met de groep en zijn latere solowerk ken ik nog want het evangelie van Frank klonk aan de Kleine Beerstraat tot mijn zus het ouderlijk huis verliet.

Op 30 oktober komt Frank Boeijen met een speciale set naar het Muziekcentrum in Enschede. Helemaal coronaproof ook nog eens. Hij speelt in totaal 2 shows zodat zo veel mogelijk fans van vroeger en nu de man kunnen horen. De jarenlange keiharde indoctrinatie heeft effect gehad dus ik ga kijken en ik weet zeker dat ik mijn zus ook tegenkom want die is nog steeds fan van Frank.

Rick Escher is marketeer bij Poppodium Metropool en schrijft elke twee weken een column

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden