Kaliber Kunstenschool breidt uit
Logo thuisintwente.nl


(Foto: Kaliber Kunstenschool)
(Foto: Kaliber Kunstenschool)

Kaliber Kunstenschool breidt uit

Wist je dat Kaliber leuke groepslessen aanbiedt om samen met vriendjes en vriendinnetjes meer te leren over muziek? Wegens succes nu beschikbaar in heel Twente. Lees alles over de verschillende mogelijkheden!

Music4Kids 1 & 2
Music4Kids is een moderne en uitgebreide variant van de AMV-les (algemene muzikale vorming). In een jaar tijd maken kinderen uit groep 4 en 5 spelenderwijs kennis met diverse instrumenten uit orkesten en (pop)bands. Van blokfluit tot boomwhacker en van klokkenspel tot trommel. Met behulp van moderne middelen wordt een interactieve les gegeven, waarbij veel waarde wordt gehecht aan zang, dans, ritme en uitvoering.

Bij Music4Kids 2 gaan kinderen vanaf groep 5 dieper in op de diverse instrumenten uit een orkest en een (pop)band en bereiden zich voor op een instrumentenkeuze. Daarbij gaan ze actief aan de slag met het uitproberen van verschillende blaas-, slagwerk-, en toetsinstrumenten. 

Basisblokfluit
Bij de startklas basisblokfluit leren kinderen tussen 6 en 12 jaar in groepsverband de basisbeginselen van muziek. Het leuke aan de blokfluit is dat je het snel kunt leren en in een groep al gauw gezamenlijk de mooiste muziek kunt maken. In een jaar leer je alles over dit veelzijdige instrument, waarna je je verder kunt ontwikkelen in wat jij het leukst vindt.

Proefrondje Muziek
Proefrondje Muziek is de oplossing als je graag een muziekinstrument wilt spelen, maar nog niet weet welke. In vijftien lessen leer je diverse instrumenten en hun muziek kennen, krijg je muzikale basisvorming en kun je gericht een keuze maken voor een instrument. Proefrondje Muziek is geschikt voor kinderen in groep 4 t/m 6. 

Alle informatie en video’s over de basismuzieklessen vind je op: kaliberkunstenschool/basismuziek

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden