Column Rick Escher: Voetbal om een ijsje
Logo thuisintwente.nl


Column Rick Escher: Voetbal om een ijsje

Column Rick Escher: Voetbal om een ijsje

Vroeger woonde ik in de Sterrenbuurt. Ik was niet de enige snotaap die er woonde, voor mijn gevoel stikte het er van de kinderen. Alleen bij mij in de straat woonden er al 17 of zo. Mijn straat was de Kleine Beerstraat en daar staan in totaal maar iets van 13 huizen. Dan zou je denken dat de Kleine Beerstraat misschien ook stikte van de vruchtbare volwassenen maar een straat verderop waren ook gewoon heel veel kinderen. Niet voor niets waren er toen 2 basisscholen. Twee scholen en dus ook 2 schoolpleinen!


Daar werd driftig gevoetbald. Fatih, Erik, Eddy, Oktay, Ronny, Erkan, Annemiek, Namik, Erol, Richard, Paulien, Ömer, Fred, Appie en ondergetekende waren slechts enkele sterspelers van het pleintje. Vooral de potjes Turkije-Nederland werden bloedfanatiek gespeeld omdat de verliezende partij moest trakteren op een ijsje van de Chinees aan de Castorweg. Een ijsje was altijd een goede afsluiting van een gouden dag.

'De verliezende partij moest trakteren op een ijsje'


Er woonden nogal wat Turkse jongens en meisjes in de buurt. Die spraken onderling wel eens Turks en daar versta ik dus nog steeds geen jota van. Ik kan overigens wel heel goed schelden in het Turks. De achtergrond van de spelers op ons pleintje was sowieso nogal divers.


Dat geldt ook voor de achtergrond van de band Altin Gün. Deze band laat zich inspireren door Turkse volksmuziek. Baris Manço, Selda Bagcan, Erkin Koray en vooral Neset Ertas zijn helden van Altin Gün. Ze nemen de muziek van deze artiesten en voegen er funk, pop en psychedelica aan toe. Het levert tot nu toe twee hele fijne platen op en live is het helemaal te gek zag ik eerder dit jaar.


Altin Gün speelt in december, als het virus-technisch een beetje mee gaat zitten, in Metropool. Misschien zie ik wel een paar oud-sterspelers van het schoolpleintje. Trakteer ik ze na de show op een ijsje.


Rick Escher is marketeer bij Poppodium Metropool

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden