Logo thuisintwente.nl


In augustus is Rob Dekay te zien en horen in het openluchttheater van Nijverdal met zijn 'soulvolle countrymuziek' zoals hij het zelf omschrijft. (Foto: Persfoto Zomertour Rob Dekay)
In augustus is Rob Dekay te zien en horen in het openluchttheater van Nijverdal met zijn 'soulvolle countrymuziek' zoals hij het zelf omschrijft. (Foto: Persfoto Zomertour Rob Dekay)

Rob Dekay in de open lucht

Nijverdal - Rob Dekay schrijft en zingt eigenzinnige Nederlandstalige popmuziek. Zijn sound is het beste te omschrijven als soulvolle country-pop. Er huist een oude ziel in het lichaam van deze dertiger die met zijn opvallende tatoeages en hoed voor het podium lijkt te zijn geboren. In augustus is hij op tournee met zijn reeks zomeravondconcerten en speelt daarbij ook in ons mooie Twente. Thuis in Twente sprak met hem.

(door Mirella Jellema)

Jij bent een Sallander. Maar als je aan Twente denkt, wat komt het eerste in je op?
"Mooie natuur en dorpen waar de tijd lijkt te hebben stil gestaan!"


'In Twente lijkt de tijd te hebben stilgestaan'

Wat kunnen mensen verwachten van jouw show?
"Natuurlijk de liedjes die ze allemaal al van me kennen, maar dan in een bijzondere uitvoering. Denk aan Weg Van Jou en Je Hoeft Het Niet Alleen Te Doen. Ook mijn laatste single zal vast wel klinken: Dansen In De Regen. Al hoop ik wel dat 15 augustus de zon schijnt, want dan treden we op in een openluchttheater. En oh ja; in het theater heb je meer tijd om dingen te vertellen dus dat ga ik doen, ik ga mezelf iets meer bloot geven."


Hoe bereid jij je voor op een optreden? Heb je een ritueel?
"Ik ga in mijn hoofd altijd even door de liedjes van de setlist. Door de volgorde, de teksten en vorm. Verder een biertje en gezelligheid met de band. En normaal altijd een high five voordat we op gaan."


Noem één ding dat mensen waarschijnlijk nog niet wisten van jou.
"Dat ik de minst verdachte Mol aller tijden was. Dat weten veel mensen wel, maar wat mensen waarschijnlijk niet weten is dat ik een dove muzikant ben. Ik ben geboren met een doof linkeroor."


Als je een koekje zou zijn…welk koekje is dat dan en waarom?
"Makkelijk, ik ben Deventer Koek natuurlijk! De wereldberoemde kruidkoek uit de Hanzestad."


'Ik treed nu het liefst op met zoveel mogelijk publiek'

Vul aan: ‘Ik nodig je uit voor deze show want..'
"De show is fantastisch maar zonder jullie is het ook maar niks. Nu we eindelijk weer op mogen treden, doe ik dat het liefst met zoveel mogelijk publiek. En mijn show in Nijverdal is de enige in Twente. Dus pak deze kans!"


Voorstelling bezoeken
Het zomeravondconcert van Rob Dekay is op zaterdag 15 augustus te bezoeken in het Openluchttheater van Nijverdal. Dit theater ligt verscholen in een bosrijke omgeving. 

Kaarten kosten 20 euro en zijn verkrijgbaar via zinin.com. In de reeks zinderende zomeravonden-concerten is er ook nog gospel verpakt in een deken van soul,jazz en afrobeat van Michelle David & The Gospel Sessions (22-08), Americana van Erik Neimeijer en Corné van Woerdekom (29-08) en jazzy pop van Wouter Hamel (05-09).

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden