Column Rick Escher: Fleur
Logo thuisintwente.nl


Column Rick Escher: Fleur

Column Rick Escher: Fleur

Onze Kip is inmiddels weer van stok. De oude bes scharrelt vrolijk in in het Twentse buitengebied. Het duurde even voor ze in volle glorie stond te kakelen maar dat is vooral aan mij te wijten. De stokken van de bijbehorende voortent zorgden nog voor enige verwarring bij ondergetekende. Mijn uitgekiende systeem van stukjes plakband voor stokken die bij elkaar zouden moeten horen was minder waterdicht als de Kip zelf. Maar na enig passen en meten staat de bijbehorende voortent ook min of meer. De Kip is overigens onze caravan.

De echte vakantie moet nog beginnen. Eerst moet er nog een beetje gewerkt worden maar we kunnen al terecht. Dat betekent ook dat er weer een lijstje met vakantiedeuntjes gemaakt gaat worden. Vroeger was ik de absolute Spotify alleenheerser maar het kroost begint zich steeds nadrukkelijker als kroonpretendenten te roeren. Vooral het kleinste mormel heeft een uitgesproken smaak en eist inspraak.

'Vroeger was ik de absolute Spotify alleenheerser, maar het kroost begint zich steeds nadrukkelijker als kroonpretendenten te roeren'

Vooral Franstalige liedjes kunnen haar goedkeuring wegdragen. Komt France Gall voorbij op 192Tv, het leukste muzikale behang op de televisie, dan volgt prompt daarna de vraag of ik de single even wil opzetten. Onlangs kocht ik de single van Fleur en daar kwam madame aanzetten met het duimpje omhoog. “Mooi liedje papa.” Vind ik ook.
Deze Fleur is geen Française maar voor zover ik weet een Nederlandse die al enige tijd plaatjes maakt. Ik heb haar 2 meest recente singles. Vier liedjes in totaal, allemaal even onweerstaanbaar. Ze wordt bijgestaan door Les Robots en dat zijn dan weer Arjan Spies en Dave von Raven van The Kik. Die band bracht eerder dit jaar ook een uiterst vermakelijke plaat uit waarvan een aantal nummers de vakantielijst zeker gaan halen.

Met een beetje geluk speelt The Kik dit najaar in Hengelo, met Mark Lada’s Golden Arches in het voorprogramma. Leuk! Mocht Fleur ook meekomen dan neem ik de jongste mee om samen met me mee te swingen. Nog leuker!

Rick Escher is marketeer bij Metropool en schrijft op tweewekelijkse basis een column voor Thuis in Twente.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden