Logo thuisintwente.nl


(Foto: René Beunders)
(Foto: René Beunders)

Nierdonor voor 'opstandeling' René Beunders

Na een eerste geslaagde kennismaking met de 48-jarige Groninger Jeroen Dreves, heeft 'opstandeling' René Beunders een nierdonor gevonden. Op donderdag 25 juni was de aflevering 'Opstandelingen: de Ballade van Enschede' te zijn op BNN/VARA te zien. Beunders stond in die aflevering centraal met zijn Stichting Sociaal Hart Enschede voert tegen de 'bijstandsterreur' van de gemeente Enschede.

Beunders en Dreves schoven voor de kennismaking aan in het restaurant van het Van der Valk aan de Zuiderval in Enschede. "Het gesprek kwam goed op gang toen we het over de uitzending van BNN/VARA gingen hebben", aldus Beunders. "De vitaal ogende Jeroen vertelde me zeer onder de indruk te zijn van mijn strijd tegen de sociale misstanden in Enschede. Dit terwijl ik ook nog moet leven ernstige diabetes, hartfalen en last but not least nierfalen. Ook hij heeft een afkeer tegen falend bestuurlijk beleid, zowel landelijk als lokaal, net als ik", zo stelt Beunders. "Hij was onder de indruk van de aflevering Opstandelingen van twee weken geleden en gaf aan mee te voelen mee met de mensen die bijstandsterreur moeten ondergaan, in Enschede maar ook elders in het land. We hebben onze bloedgroepen uitgewisseld, beide O-positief."

Erasmus MC
Beunders vervolgt: "Ik vertelde Jeroen dat er in mijn
situatie (matig overgewicht) maar één ziekenhuis is dat de
niertransplantatie kan en wil verrichten, het Erasmus MC in Rotterdam.
Jeroen reageerde tot mijn verbazing heel cool met de woorden dat afstanden voor
hem geen enkel probleem zijn. Hij reist vanwege zijn werk heel
Nederland door en komt zo ook regelmatig in Enschede. Tenslotte spraken we
met elkaar af dat we er samen alles aan zullen doen 'doneren bij leven'
op de kaart te zetten."

De aflevering van Opstandelingen is terug te zien via de site van Stichting van Sociaal Hart Enschede: sociaalhartenschede.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden