Logo thuisintwente.nl


Een deel van het bestuur van Leef Twente, vlnr: Koen Lenderink, Peter Burbach en Elles ter Wee. Sandro Daga, Henri Nieuwenhuis en Vera Welker ontbreken op de foto. (Foto: Betty Morsinkhof)
Een deel van het bestuur van Leef Twente, vlnr: Koen Lenderink, Peter Burbach en Elles ter Wee. Sandro Daga, Henri Nieuwenhuis en Vera Welker ontbreken op de foto. (Foto: Betty Morsinkhof) (Foto: )

Frisse wind op woningmarkt

Leef Twente. Zo heet het in maart 2019 gelanceerde online platform waarop de Twentse NVM-makelaars hun aanbod van woningen die binnenkort in verkoop komen gezamenlijk presenteren. Wie een koophuis zoekt, hoeft dus niet meer de media van alle makelaars afzonderlijk af te speuren om snel op de hoogte te zijn. Nieuw aangeboden woningen zijn op Leef Twente al te zien drie dagen vóór aanmelding bij de andere verkoopkanalen. Zo sta je op voorsprong als je droomhuis voorbijkomt.

Hoe werkt het?
Leef Twente, hoe werkt dat nou? Dagelijks telt het centrale platform bijna vijfduizend unieke bezoekers. Zo’n 3500 mensen hebben zich inmiddels ingeschreven via leeftwente.nl. En deze aantallen stijgen gestaag. “Meldt een makelaar een huis aan in hun zoekgebied, dan ontvangen zoekers direct een woningalert via de mail. Dat geeft belangstellenden de kans snel te reageren”, legt makelaar Elles terWee uit. Zij is de huidige voorzitter van Leef Twente en zal na de zomer haar functie overdragen aan Vera Welker.

Win-win
Verkopers en woningzoekenden hebben het voordeel van Leef Twente ontdekt. Maar ook voor deNVM makelaarskantoren in de regio is het centrale platform van toegevoegde waarde. Met behoud van de eigen identiteit, delen zij mee in de kracht van het collectief. Tegelijkertijd kunnen zij zich bij de huizenkopers profileren als aankoopmakelaar binnen de gemeente waar zij gevestigd zijn én waarover zij dus heel veel lokale marktkennis hebben.

“Met dit vernieuwende concept loopt onze afdeling voorop in Nederland. Het is een pilot. Andere NVM-afdelingen kijken mee over onze schouder. Reuze benieuwd hoe Leef Twente zich ontwikkelt”, vertelt Henri Nieuwenhuis enthousiast.Net als zijn medebestuurders is hij makelaar.

Ambitie
Het basis van het platform ligt er: het woningaanbod van de Twentse NVM-makelaars. “Maar daarmee zijn we er niet!”, stelt Sandro Daga. “We willen het breder trekken dan alleen huizenverkoop, écht iets in beweging zetten. Onze ambitie is dat Leef Twente uitgroeit tot eenplatform waar alle relevante dienstverlening rondom het thema wonen centraal is georganiseerd.”“Of breder zelfs tot ‘leven in Twente’”, vult Koen Lenderink aan. Dan heb je het over de notaris en de hypotheekadviseur. Over de architect, het bouwbedrijf, de schilder, installateur, hovenier, meubelzaak. Maar ook over ‘langer thuis wonen’: duurzaamheid, domotica, (thuis-mantel)zorg. En over werken, onderwijs, recreatie.

“Vervolgens kan Leef Twente nóg een stap verder zetten. Waar vind je de beste Italiaan, koffie- of delicatessenzaak van een Twentse gemeente. Kortom: een podium voor ons mooie Twente.”

Enkele voorbeelden van NVM-makelaars die verbonden zijn aan Leef Twente zijn bijBart Makelaars, Bles & van der Does Makelaardij, Brok Makelaars, Bulthuis Makelaardij Nijverdal, Burbach Makelaars Haaksbergen, Esther van Benthem Makelaar, Des Huizes Makelaars Hengelo en Euverman & Nuyts.


Meer informatie over Leef Twente is te vinden op de site en Facebookpagina:

leeftwente.nl of facebook.com/leeftwente

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden