Column Rick Escher: Weer open!
Logo thuisintwente.nl


Column Rick Escher: Weer open!

Column Rick Escher: Weer Open!


Metropool is weer open voor publiek. Het is nog lang niet zoals het was maar het begin is er en dat begin is veelbelovend. Ik was destijds aanwezig bij wat zo ongeveer de laatste show bleek te zijn voordat het Coronavirus om zich heen greep met alle, vooral treurige, gevolgen van dien. Dat was op 11 maart Richie Ramone in Enschede. Een dag later was het klaar met live muziek in Nederland, althans voor publiek.

Al vrij snel begonnen mijn collega’s met het opstarten van livestream uitzendingen onder de noemer MetroTv. Die uitzendingen waren tot voor kort zonder publiek maar inmiddels kunnen de lachband en de applausmachine bij het oud ijzer want er mogen weer mensen de zaal in, overigens ook tot groot genoegen van de artiesten. We hebben in Hengelo eerst even proef gedraaid om te kijken hoe de hazen lopen en waar de valkuilen zitten. Ook de poppodia moeten rekening houden met allerlei maatregelen en dat is soms even passen en meten. Maar alles past!

Tim Knol beet onlangs het spits af met publiek ‘uit het wild’. Mooie avond en toch een beetje een vreemde gewaarwording. Alle mensen netjes op een zitplaats, er mocht niet gedanst worden en voor sommigen is dansen op muziek een natuurlijke reflex. Dat leverde weer leuke taferelen op van mensen die ritmisch op hun kruk zaten te wippen.

De komende tijd kan er meer gewipt worden, te beginnen aankomende donderdag bij Black Bottle Riot en IVY. Twee bands op 1 avond, het zal voor de bezoekers misschien ook wel weer even wennen zijn. Maar het is de moeite waard en ik, en al mijn collega’s, hopen dat we in de loop van dit jaar nog veel mensen mogen ontvangen bij een live concert want dat blijft leuk. Hou de agenda, nieuwsbrieven en social media dus maar weer in de gaten en wees welkom!

Rick Escher is marketeer bij Metropool

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden