Twente wint strijd om Special Olympics 2022
Logo thuisintwente.nl


(Foto: Special Olympics Nationale Spelen Twente 2022)
(Foto: Special Olympics Nationale Spelen Twente 2022)

Twente wint strijd om Special Olympics 2022

Twente - Twente gaat van 10 tot en met 12 juni 2022 het grootste landelijke sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking organiseren, de Special Olympics Nationale Spelen. In elk van de veertien Twentse gemeenten vindt straks minimaal één sportevenement plaats.

Regio Twente en regio het Land van Leeghwater zaten gezamenlijk in de race om het grootste multisportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking in Nederland te organiseren. Op basis van de totaalscores kreeg het bestuur van Special Olympics Nederland het advies het proces te vervolgen met Twente. “Wij hebben er meer dan alle vertrouwen in dat Twente een prachtige Special Olympics Nationale Spelen in 2022 kan en zal neerzetten", aldus Ruud Verbunt, voorzitter van het bestuur. "De bidcommissie was enthousiast over de kwaliteit van het bidboek en de creativiteit die daaruit sprak."

Iedereen kan sporten
"Op dit moment overheerst de trots in Twente", aldus Claudio Bruggink, wethouder sport van de gemeente Hengelo. "De operatie ‘Hier op An’ is absoluut geslaagd. De veertien Twentse gemeenten vinden het een grote eer en een fantastische kans om niet alleen te laten zien dat iedereen uit de samenleving kan sporten, maar dat dat ook op topsportniveau kan. De voorzieningen voor sporten met een beperking zijn nog te onbekend in Twente. De Special Olympics Nationale Spelen gaat hier gegarandeerd verandering in aanbrengen." 

Hier op An
Het bidboek ‘Hier op An’ is tot stand gekomen door een nauwe samenwerking tussen de veertien Twentse gemeenten en wordt ondersteund door provincie Overijssel, veel verschillende Twentse ambassadeurs, bedrijven en organisaties die de G-sport een warm hart toedragen en graag bijdragen aan het slagen van de Special Olympics. De komende periode wordt de projectorganisatie opgetuigd om uitvoering te gaan geven aan de plannen. Het wordt in elk geval een echt Twents evenement waar heel Nederland wat van gaat merken. Het FBK-stadion in Hengelo biedt het decor voor de openingsceremonie en de campus van de Universiteit Twente in Enschede wordt omgetoverd tot Special Olympics dorp voor de sporters en hun begeleiders Later dit jaar gaat er een officieel overdrachtsmoment plaatsvinden waarin het organisatiestokje in handen komt van Twente.

Special Olympics
Special Olympics Nederland maakt deel uit van een wereldwijde beweging in 170 landen die zich inzet om het leven van mensen met een verstandelijke beperking te verbeteren door middel van het organiseren van sportevenementen. Naast de vele gezondheidsvoordelen geeft Special Olympics de sporters een kans om te stralen op een podium. Een podium dat hen meer zelfrespect en zelfvertrouwen geeft. Zij worden mondiger, zelfstandiger en leren opkomen voor hun eigen belangen. Daarmee verbetert de kwaliteit van hun leven en neemt hun geluksgraad toe.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden