Logo thuisintwente.nl


(Foto: Stadstheater de Bond promotie)
(Foto: Stadstheater de Bond promotie)

Theater De Bond presenteert coronaproof voorstelling 'Normale Gekte'

OLDENZAAL - Theaters hebben hun deuren per 1 juni weer geopend voor dertig personen. Dit aantal mensen is voor Stadstheater De Bond in Oldenzaal onvoldoende om weer regulier in bedrijf te gaan, maar op zaterdag 13 juni is er wel een speciale voorstelling. Wij spraken met Mark Boer, één van de initiatiefnemers.

(Door Mirella Jellema)

Optreden voor dertig personen. Ga er maar aan staan! Hoe kwamen jullie op dit idee?
Dertig personen is normaal gesproken geen haalbare kaart, maar het kriebelde wel heel erg om toch nog iets te gaan doen voor het einde van het theaterseizoen. In de theaters is het allang stil en dat is niet de bedoeling van een theater. Zo zijn we op het idee gekomen om een korte voorstelling te maken en die meerdere keren op een avond te spelen. Zo bieden we toch 90 mensen de mogelijkheid om te komen kijken en hebben we samen met de theaterliefhebbers toch een leuke afsluiter! Stadstheater de Bond deelde ons enthousiasme en hebben we ons idee werkelijkheid gemaakt. De show Normale Gekte is speciaal geschreven voor deze gelegenheid.


Waar hebben jullie de inspiratie vandaan gehaald?
Uit nieuws, persconferentie, eigen belevingen. Er gebeurt nu zoveel waar je iets van kunt vinden of waarvan je afvraagt hoe het nu precies zit. Genoeg voer om een avondvullend programma mee te maken en dat gaan we dan proberen in 30 minuten te stoppen. Zoals Herman Finkers al zei, schrijven is schrappen! 

Mark Boer: 'De denkkronkels van Peter Pannekoek vind ik geweldig'

Is er een cabaretier die jij als voorbeeld hebt of die vergelijkbare humor heeft?
Dat is een lastige vraag omdat je wilt voorkomen dat je met anderen vergeleken wordt. Zelfkan ik erg genieten van Jochem Myjer. Zijn energie op het podium is geweldig en de voorstellingen zitten technisch erg goed in elkaar. Daar heb ik veel bewondering voor. Maar ook de denkkronkels van Peter Pannekoek en de analyses van Pieter Derks over de actualiteit vind ik geweldig.


De theaters zitten al sinds 12 maart op slot. Wat heb jij het meeste gemist de afgelopen drie maanden?
Wij hadden het “geluk” dat we zelf geen voorstellingen hadden gepland in deze periode. Wel zouden we er nog een heel aantal zelf bezoeken. Het meemaken van een voorstelling in het theater geeft zoveel meer beleving dan deze op TV kijken. Deze beleving, de energie en inspiratie die het theaterbezoek geeft heb ik het meeste gemist.


Vul aan: ‘Ik nodig je uit voor deze voorstelling want…
Het is de gelegenheid om met een gezellige avond het theater seizoen af te sluiten met een humoristisch blik op deze vreemde tijden.


Voorstelling bezoeken
De voorstelling Normale Gekte is op zaterdag 13 juni te zien om 19.00, 20.15 en 21.30 uur. Alle RIVM-richtlijnen worden opgevolgd en de veiligheid van de gasten en de eigen medewerkers staat voorop. Kaarten à € 7,50 zijn verkrijgbaar via: stadstheaterdebond.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden