Logo thuisintwente.nl


Foto: Willem van Walderveen

Hitschrijver Jan Tekstra brengt boek uit over hits en 'winkeldochters'

Hitschrijver, huisartiest en producer Jan Tekstra, bekend van onder meer de klassieker ‘Je hoeft niet naar huis vannacht’ van Marco Borsato en de recente hit van Maan ‘Ze Huilt Maar Ze Lacht’, presenteert met trots de release van een boek, een podcast en een nieuwe single in het teken van ‘winkeldochters’. Winkeldochters zijn de flops, de producten die te lang achter de toonbank blijven liggen en onverkoopbaar lijken. In zijn boek en eigen podcast onderzoekt Tekstra de hits en winkeldochters en geeft hij zijn eigen winkeldochter ‘jij en ik’ een tweede kans.

De hits van Tekstra kent iedereen; ‘Je hoeft niet naar huis vannacht’ is inmiddels een klassieker en de recente hit ‘Ze Huilt Maar Ze Lacht’ van zangeres Maan is bekroond met een platina plaat. In zijn boek vertelt hij niet alleen over deze hits, maar ook over de flops: de winkeldochters. Tekstra houdt van die winkeldochters, koestert ze en wil ze met de wereld delen.

Samenwerking met Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede
Huisartiest Jan Tekstra schreef o.a. alle liedjes voor ‘Het Verzet Kraakt’ en ‘STORK!’. Jan Tekstra was begin dit jaar nog te zien in de eigen productie ‘Synthesizer: van BLEEP tot hit’. Ook zal hij in het volgende theaterseizoen te zien zijn in het Wilminktheater met zijn nieuwe voorstelling ‘Hits & Winkeldochters’.

Boek Hits & Winkeldochters
Tekstra schrijft er daarom een boek over en creëert een eigen podcast. Hierin onderzoekt hij de wondere wereld van het liedjes schrijven; wanneer is iets een hit en wanneer is het een flop? Hoe komt het schrijven van een hit tot stand en hoe doen andere liedjesschrijvers dat eigenlijk? En dan is er nog de winkeldochter die een tweede kans krijgt; de nieuwe single ‘jij en Ik’, geschreven en gezongen door Jan Tekstra zelf.

Podcasts
In de podcasts gaat Jan Tekstra in gesprek met andere bekende Nederlandse hitschrijvers.

Hitschrijvers als Glen Faria (Davina Michelle), Okke Punt (Snelle) en Bram Koning (André Hazes Jr.) delen hun schrijfgeheimen, praten over hun hits, de artiesten waar ze voor schrijven en uiteraard over hun ‘winkeldochters’.

Meer informatie
Het boek Hits & Winkeldochters is online te koop via www.hitsenwinkeldochters.nl. De single ‘Jij en ik’ is te beluisteren op Spotify en de podcast Hits & Winkeldochters zal vanaf 28 mei 2020 te beluisteren zijn op diverse podcastproviders.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden