Column Rick Escher: Thuiswerken met..
Logo thuisintwente.nl


Column Rick Escher: Thuiswerken met..

Column Rick Escher

Thuiswerken doe ik ondertussen al een tijdje. Voor mij is het goed te doen aangezien ik vooral dingen tik op een computer. Dit stukje bijvoorbeeld. Maar ook overige, vooral online communicatie, gaat gewoon door. Op dit moment wordt er niet getoerd door bands, maar achter de schermen wordt er hard gewerkt om zoveel mogelijk optredens te verplaatsen. Het thuiszitten komt menigeen ondertussen danig de keel uit. Mijn kinderen hebben vorige week hun schoolgang weer hervat. Het nieuws werd met gejuich ontvangen. Ik ben er ook wel klaar mee eigenlijk. Ik bezoek gemiddeld een concert of zes per maand en ik mis het echt. Een band live zien is toch net even anders dan een plaat opzetten. 

'Iedereen heeft het zwaar en hier niet voor gekozen. Gevalletje beste ervan maken'

De gezelligheid eromheen heb je ook niet in je eentje in de woonkamer. Toch zit er voorlopig niks anders op. De podia en evenementen staan aan het einde van de rij als het gaat om heropening. Dat is zwaar voor de hele sector maar dat hoef ik niet uit te leggen. Bovendien heeft iedereen het zwaar en heeft niemand hier voor gekozen. Gevalletje beste ervan maken. Om dat thuiswerken een beetje dragelijk te maken staat er op mijn tot kantoor gebombardeerde woonkamer bijna constant muziek op. Het liefst draai ik een plaat maar dan moet je nogal eens van de bank om dat ding om te draaien. 

Dus ook Spotify snort met regelmaat op de achtergrond mee. Mijn collega’s die allemaal een veel betere smaak hebben dan ik, hebben afspeellijstjes gemaakt onder de noemer ‘Thuiswerken met…”. Zo kan je dus in één klik horen wat bijvoorbeeld onze programmeur door de woonkamer laat loeien. Ook zijn er lijstjes van feestjes als Tjolk Everything 80’s en 90’s vs 00’s te vinden en de lijsten worden met regelmaat ververst. Mocht je dus een nieuwe soundtrack voor je thuiswerk avonturen zoeken, dan kun je kijken op het Spotify-account van Metropool (Metropoolhal in je zoekbalk zou moeten werken). Het maakt thuiswerken wat leuker en wellicht hoor je nog eens iets nieuws. Of iets ouds. Dat is bij mijn lijstje het geval want die staat vol oude punk. Ook namens mijn collega’s veel plezier met luisteren en hopelijk tot snel. Voor het podium het liefst!

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden