Logo thuisintwente.nl


Scènefoto uit de voorstelling TITANIC van jongerentheater KRANG. Foto: Fonds voor Cultuurparticipatie
Scènefoto uit de voorstelling TITANIC van jongerentheater KRANG. Foto: Fonds voor Cultuurparticipatie

Jongerentheater KRANG in de race voor Gouden C

Diepenheim - Het project TITANIC van Jongerentheater KRANG uit Diepenheim is één van de vijf genomineerden voor de Gouden C 2019. Met de Gouden C zet het Fonds voor Cultuurparticipatie één van de vele ondersteunde projecten op het gebied van cultuurparticipatie en cultuureducatie in de schijnwerpers met dit jaar als thema ‘inclusie’. De winnaar wordt bepaald door een combinatie van publieksstemmen en een jury. Op 13 juni, tijdens een online talkshow, weten we of jongerentheater KRANG de Gouden C in ontvangst mag nemen.

Jongerentheater KRANG maakte een moderne theaterbewerking van de film TITANIC in de kassen van Huyskweker Linthorst te Diepenheim met lokale cultuurmakers. Met de ontwikkeling van deze voorstelling zet ze jongeren in hun kracht door de totaalervaring van het maken van een volwaardige theaterproductie op locatie.

Zakelijk en productieleider Martine Temmink: “wij zijn vereerd dat wij zijn genomineerd voor de Gouden C. Voor ons is deze werkwijze zo vanzelfsprekend. Wij hopen met onze projecten anderen te inspireren om juist naar kwaliteit en mogelijkheden te kijken in plaats van naar labels en beperkingen”.

De Gouden C
Voor de prijs komen alle in 2019 door het Fonds gesubsidieerde projecten in aanmerking. De shortlist van vijf projecten is samengesteld door medewerkers van het Fonds. Het publiek kan tot en met 31 mei meestemmen wie de Gouden C wint. De winnaar wordt uiteindelijk bepaald door een combinatie van publieksstemmen en een deskundige en nafhankelijke jury: Isis Geurts - artistiek leidster, Stichting Dans +, Mo Hersi - Matchmaker Cultuur Almere, Podiumkunstenaar en Anouk van Geffen - zakelijk leider KRACHTVOER Theater, Neuzen de pilot (winnaar Gouden C 2018). Zij beoordelen de projecten op innovatie, impact en inspiratie. De winnaar ontvangt een Gouden Stempel, ontworpen door kunstenares Katia Borghesi en een cheque ter waarde van € 1000,-.

Programma Cultuurparticipatie
De vijf genomineerde voor de Gouden C zijn voorbeelden hoe je kunst en cultuur voor diverse groepen mensen toegankelijk maakt. De komende jaren werken het ministerie van OCW, het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA) en het Fonds voor Cultuurparticipatie samen met partners aan het vergroten van de toegankelijkheid, zichtbaarheid en erkenning van cultuurdeelname in de samenleving. Door het verstrekken van subsidies, kennisdeling op de inzet van cultuur in het sociale domein en het zichtbaar maken van actieve cultuurparticipatie met o.a. de Iktoon-campagne.

De andere vier genomineerden 
De andere vier genomineerden zijn Project COHOST, De Niemanders van Wout Kemkens en Rocco Ostermann, Re-fill your cup with authenticity van Sharina Gumbs en Aap Noot Scratch van Stichting Touwmuseum de Baanschuur.

Bekijk het filmpje van Jongerentheater KRANG en stem:

youtube.com/watch?v=BdFbC6rtRrI&feature=youtu.be

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden