Logo thuisintwente.nl


Foto ter illustratie, afkomstig van Pixabay
Foto ter illustratie, afkomstig van Pixabay

Speciale jubileumeditie mobiele Anjeractie

Het Prins Bernhard Cultuurfonds bestaat dit jaar tachtig jaar en daarom vieren zij dit met een speciale jubileumcollecte. Alle collecterende verenigingen mogen dit jaar 100% van de opbrengst zelf houden. Met de jaarlijkse collecte haalt het Cultuurfonds geld op voor cultuur en natuur in de regio onder het motto Houd cultuur in de buurt levend.

Dit jaar is maar liefst 100% van de opbrengst van de Anjeractie voor de clubkas van de collecterende vereniging. Mede dankzij de Anjeractie opbrengst kon het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel in het jaar 2019 ruim driehonderd projecten op het gebied van cultuur en natuurbehoud ondersteunen. In totaal was daarmee een bedrag van 765.000 euro gemoeid.

Mobiele Anjeractie
De collectanten kunnen vanwege de coronacrisis niet met de collectebus langs de deuren gaan. Dit jaar zal de collecte dan ook voor het eerst in de geschiedenis van de Anjeractie mobiel gebeuren. Dat wil zeggen dat de collectanten via hun mobiele telefoon een bericht zullen sturen naar hun achterban met de vraag om te doneren voor hun vereniging. Uiteraard kan er ook gedoneerd worden via de website anjeractie.nl.

Over de Anjeractie
Het Prins Bernhard Cultuurfonds zamelt sinds 1946 jaarlijks actief geld in met de Anjeractie. Tijdens deze week gaan zo’n zestienduizend collectanten op pad om geld op te halen voor hun vereniging.

Het Cultuurfonds Overijssel is een van de twaalf provinciale afdelingen van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden