Opvallende stoet Make-A-Wish Nederland trekt door Overijssel
Logo thuisintwente.nl


Foto: Make a Wish
Foto: Make a Wish

Opvallende stoet Make-A-Wish Nederland trekt door Overijssel

Overijssel - Vrijwilligers van stichting Make-A-Wish (voorheen Doe een Wens) trekken op vrijdag 8 mei in een nogal opvallende stoet door Overijssel. Dit doen zij om wenskinderen uit deze regio een persoonlijke uitnodiging te overhandigen voor een online landelijk wensfeest op 15 mei. 

De stoet, bestaande uit onder meer een brandweerwagen, een politiemotor en twee Porsches, bezoekt maar liefst negentien Overijsselse kinderen die in afwachting zijn van de vervulling van hun liefste wens. De hele provincie wordt aangedaan, van Markelo tot Balkbrug en van Dedemsvaart tot Borne. Gezien de huidige coronasituatie is het voor Make-A-Wish Nederland nu niet mogelijk om de allerliefste wensen van ernstig, soms zelfs levensbedreigend zieke kinderen uit te laten komen. 

Om ze een hart onder de riem te steken, organiseert Make-A-Wish op 15 mei een online feest voor al deze kinderen. "Het is voor ons heel naar dat we in deze tijd de wensvervullingen van onze kinderen niet door kunnen laten gaan", zegt Hanneke Verburg, algemeen directeur Make-A-Wish Nederland. "De wensvervullingen staan ‘on hold’, maar hun ziektes kunnen we niet on hold zetten. Om deze kinderen toch een beetje extra kracht te geven en om ze weer kind te laten zijn in deze bizarre tijd, hebben we dit evenement georganiseerd. Hoe dit online feest er precies uit gaat zien, kunnen we nog niet verklappen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden