Twentse hotels familie Fransen weer open
Logo thuisintwente.nl


Barbara Fransen, directeur van Agfra Holding, Foto: Erik van der Burgt/Verbeeld
Barbara Fransen, directeur van Agfra Holding, Foto: Erik van der Burgt/Verbeeld

Twentse hotels familie Fransen weer open

De Lutte - Hotel Landgoed De Wilmersberg en hotel ’t Kruisselt in De Lutte, beide eigendom van de familie Fransen, openen hun deuren weer op 11 mei voor hotelgasten. Dat kunnen gasten zijn uit één huishouden of alleenreizenden. Tevens kunnen zij gebruikmaken van het restaurant en het terras. Passanten kunnen er nog niet terecht. De beide accommodaties van Fransen in Spanje, “Sol Barbacan” op Gran Canaria en “Gran Meliá Sancti Petri” aan de Costa de la Luz, Andalusië blijven voorlopig nog dicht.

Barbara Fransen: “We zijn heel blij dat we weer gasten kunnen ontvangen. Het is ook heel fijn voor onze vaste gasten die, na de gedwongen thuisquarantaine, weer rust en ruimte kunnen vinden in ons mooie Twente. Ze hebben zeer met ons meegeleefd via belletjes, mails en social media. Vanzelfsprekend gaan we ons aan de RIVM regels houden, is er gratis roomservice en geven we, indien gewenst, lunchpakketten voor onderweg”. 

Evenementen
Dankzij de inzet van de medewerkers hebben de hotels in de afgelopen weken een extra onderhoud- en schoonmaakbeurt gekregen. “Dit gaf een mooi gevoel van saamhorigheid", aldus Fransen. De hotels zijn nu nog meer óók van hen”. Fransen is blij met de overheidssteun die verstrekt is en hoopt met de aangepaste openstelling van de hotels 'de verliezen te beperken'. Ook twee bekende evenementen in Twente, die altijd plaatsvonden op Landgoed De Wilmersberg, gaan dit jaar niet door: de Twentse Haring Primeur in juni en het Openluchtconcert met het Orkest van het Oosten in september. 

Spanje
Barbara Fransen over Spanje: “Wanneer er weer vakantiegangers kunnen reizen naar onze Spaanse hotels is nog niet bekend. Er wordt nu voorzichtig gesproken over half juni, maar dan alleen voor Spaanse gasten. Pas later volgt de rest van Europa. Aangezien we ook heel veel Spaanse gasten ontvangen in ons hotel Gran Meliá Sancti Petri in Andalusië, zou ik heel blij zijn als we daadwerkelijk half juni open kunnen gaan. Voor Gran Canaria, met veel toeristen uit Noord-Europa, is het lastiger, ondanks dat het Coronavirus daar minder aanwezig is. Het probleem is dat we niet weten wanneer je er weer per vliegtuig naartoe kunt reizen."

Naast de hotels is Trifora, Sports en Health club in Enschede eigendom van Fransen. Ook dit complex heeft haar deuren moeten sluiten en mag pas weer open als de overheid daarvoor toestemming geeft. “Wij zijn er klaar voor” zegt Barbara, alles is al ingericht op 1,5 m. afstand. Tot dat moment worden de leden begeleid middels online lessen, persoonlijke coaching en door de uitleen van materialen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden