Logo thuisintwente.nl


Foto: Archief DPG Media
Foto: Archief DPG Media

Tierpark Nordhorn gaat weer open

Nordhorn - Tierpark Nordhorn opent woensdag 6 mei weer haar deuren. Om 09.00 uur verwelkomt het park na een sluiting van zeven weken weer de eerste bezoekers. Of Nederlanders geweerd zullen worden, is nog niet bekend. "We zijn net zo blij als de bezoekers dat we weer open mogen."

De premier van de deelstaat Nedersaksen kondigde dit aan. "We weten dat we vanaf woensdag weer open mogen", aldus woordvoerder van Tierpark Nordhorn, Ina Deiting. "We kennen de regels van onze collega's in andere deelstaten. Dit heeft ons geholpen in onze voorbereiding van onze heropening. We zullen de pers en op sociale media informeren zodra er meer concrete informatie beschikbaar is. We zijn net zo blij als onze bezoekers met het feit dat we eindelijk weer open kunnen." Zeven weken lang was het park gesloten vanwege de coronacrisis. Der Familienzoo im Grünen zou in deze periode normaal gesproken meer dan 80.000 bezoekers hebben verwelkomd. Het gevolg: een gemis van een miljoen euro in de kassa. Geld dat nu normaal gesproken verdiend zou worden om de wintermaanden, die van nature minder door bezoekers worden bezocht, te kunnen overbruggen. 

Geen arbeidsplek verliezen
Parkdirecteur Nils Kramer: "Naast het gezond houden van mensen en dieren is het behoud van banen nu de topprioriteit van onze gezinsdierentuin. Een strikte stopzetting van de uitgaven en alle bouwwerkzaamheden zullen de komende weken blijven kenmerken. Ik ben niet van plan om ook maar één baan door het coronavirus te verliezen. We willen niemand achterlaten als het erop aankomt."

Kramer vervolgt: "We hadden verder willen gaan met onze bouwwerkzaamheden, maar dit jaar zijn andere prioriteiten belangrijk. Ik ga ervan uit dat onze bezoekers dit zullen eren en de komende weken weer langs zullen. De coronamaatregelen zullen de komende weken echter nog een grote impact blijven hebben op het dierentuinbezoek." De dierentuin is echter zeer te spreken over de reacties die de afgelopen weken van bezoekers zijn ontvangen. “De vele donaties, nieuwe leden en vele sponsoring laten zien dat de mensen achter hún dierentuin staan. Dat geeft ons kracht en vertrouwen”, besluit Kramer. 

Actuele informatie over de situatie in Tierpark Nordhorn is beschikbaar op 
tierpark-nordhorn.de.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden