Logo thuisintwente.nl


Foto: Enschede Promotie
Foto: Enschede Promotie

Enschede Promotie lanceert website voor studenten

Enschede - Op Koningsdag 2020 heeft Enschede Promotie onder de noemer ‘Studying in Enschede is King’ de website studyinenschede.com gelanceerd. Een website waar studenten alles kunnen vinden over studeren in Enschede. Uit het onderzoek dat I&O Research in opdracht van Enschede Promotie heeft uitgevoerd onder studenten, bleek dat er veel behoefte (89%) was aan één centraal platform waar studenten informatie kunnen vinden over studeren, wonen, werken én uitgaan in Enschede.

De resultaten uit de onderzoeken onder studenten én overleggen met studenten en kennisinstellingen hebben geleid tot de huidige opzet van www.studyinenschede.com. Het platform is zowel in het Nederlands als Engels beschikbaar.

Evenementen en vrijetijdsaanbod belangrijk
De stad Enschede heeft als strategisch doel om talent aan te trekken en vast te houden. De groep van ruim 30.000 studenten in Enschede is daarom een belangrijke en waardevolle groep bewoners van de stad en omgeving. Hoe aantrekkelijker de student het evenementen- en vrijetijdsaanbod vindt, hoe langer men in Enschede zou willen blijven wonen bleek uit het onderzoek. “In Enschede hebben we een groot en aantrekkelijk evenementenaanbod, maar uit het onderzoek blijkt dat de student hier nog te weinig kennis van heeft. Waar veel evenementen een groot publiek aanspreken én bereiken, zie je dat de studenten op een andere manier benaderd willen worden. Naar aanleiding van de resultaten uit het onderzoek zijn we aan de slag gegaan met de eerste acties. Het is jammer dat door het coronavirus het vrijetijdsaanbod in Enschede op dit moment heel minimaal is, maar we gaan er natuurlijk vanuit dat er voor de vrijetijdssector weer betere tijden gaan komen. Tot die tijd zijn de activiteiten op het platform allemaal vanuit huis te ondernemen.” aldus Bjorn de Voer, Senior Marketeer bij Enschede Promotie.

Samenwerking in de stad
In de periode voor het coronavirus haar intrede deed, zijn er al diverse acties uitgewerkt met partners in de stad. Zo is er bijvoorbeeld met het Wilminktheater een leuke actie voor studenten bedacht. Helaas valt deze door het coronavirus in het water. Ook met horeca en winkeliers zijn al leuke acties bedacht. Zodra het corona-tijdperk voorbij is, zullen we opnieuw moeten kijken welke mogelijkheden er zijn. Tot die tijd werken we achter de schermen door aan de vervolgstappen voor de studentenwebsite. Natuurlijk worden alle online initiatieven voor studenten én initiatieven vanuit www.enschedesamensterk.nl gedeeld via het platform www.studyinenschede.com en Instagram @studyinenschede.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden